Αρχική Επιστήμη Περιβάλλον

Περιβάλλον

Τα σχολεία της Αθήνας διαδηλώνουν για το κλίμα

«Τρεις ομάδες ανθρώπων επισκέφθηκαν το Βερολίνο για να πάρουν τεχνογνωσία. Είχαμε προμήθεια πολλών επιστημονικών οργάνων για τα σχολεία, τα οποία τα χρησιμοποιήσαμε στο έργο και θα μείνουν στα σχολεία.

«Η Ελλάδα συνέβαλε τα μέγιστα με τις προτάσεις της για τη μείωση ρύπων από...

Με σταθερό γνώμονα την προώθηση εύρωστων προτάσεων κι αποτελεσματικών λύσεων που διασφαλίζουν την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη της παγκόσμιας ναυτιλίας, η Ελλάδα συνέβαλε, τόσο στο πλαίσιο του συντονισμού της Ε.Ε.

Ελικοειδής πύργος σε δάσος της Δανίας για τους φυσιολάτρες

Έναν ελικοειδή πύργο που σε προσκαλεί να σκαρφαλώσεις πάνω από τις κορφές των δέντρων στο Gisselfeld Klosters Forest στη Δανία ολοκλήρωσε το δανέζικο στούντιο...

Σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ έφθασαν τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

Αν και υπάρχει διαφωνία για το ποια πρέπει να θεωρηθούν «ασφαλή» επίπεδα διοξειδίου στην ατμόσφαιρα, οι περισσότεροι επιστήμονες βάζουν το όριο στα 350 ppm.

Έκκληση προς τον Πρωθυπουργό να ακυρώσει τις εξορύξεις στην Ελληνική Τάφρο

Ειδικά η Ελληνική Τάφρος, σύμφωνα με το WWF, είναι περιοχή με τεράστια οικολογική σημασία, καθώς αποτελεί σπίτι για δεκάδες παγκοσμίως σπάνια και ιδιαίτερα ευάλωτα είδη που βρίσκονται υπό καθεστώς προστασίας

«Δεν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη των στόχων περιορισμού των κλιματικών αλλαγών»

«Βλέπουμε παντού να φανερώνεται η απόδειξη του γεγονότος ότι δεν βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τους στόχους που ορίζονται από την συμφωνία του Παρισιού», σημείωσε ο Γκουτέρες.

Δανία: 19χρονος άρχισε απεργία πείνας για την κλιματική αλλαγή (φωτογραφίες)

Ο Μίκελ Μπριξ, ένας 19χρονος Δανός, άρχισε απεργία πείνας σε μια προσπάθεια να επικεντρώσει την προσοχή των πολιτικών στην ανάγκη για μια πιο τολμηρή πολιτική για το κλίμα στην χώρα του

Συμφωνία 180 χωρών για τη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων

Την ίδια ώρα οι συμβαλλόμενοι στην Σύμβαση της Στοκχόλμης για τους ανθεκτικούς οργανικούς ρύπους (POP) προσέθεσαν χθες δύο μολυσματικά προϊόντα, το APFO και το Dicofol, στον κατάλογό τους, ο οποίος έχει πλέον 30 POP.

«Όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ ζουν πάνω από τις δυνατότητες του πλανήτη»

Η φτωχότερη χώρα μέλος της ΕΕ, η Ρουμανία, είναι αυτή που θα περάσει τον περισσότερο χρόνο πριν αρχίσει να καταναλώνει οικολογικούς πόρους με πίστωση

ΥΠΕΝ: Πιλοτικό πρόγραμμα επεξεργασίας βιοαποβλήτων σε έξι δήμους

Το πρόγραμμα ύψους 1,2 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και θα εφαρμοστεί σε 6 δήμους στη Δυτική Αττική.

ροή ειδήσεων