Αρχική Κοινωνία "Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει η απόφαση του Εφετείου για τον Γεωργιάδη...

“Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει η απόφαση του Εφετείου για τον Γεωργιάδη ισοδυναμεί με απαλλακτική απόφαση”

“Η παραγραφή είναι θεσμός δημοσίας τάξεως η οποία ερευνάται από το δικαστήριο αυτεπάγγελτα. Το δικαστήριο δεν είχε τη δυνατότητα να μην εφαρμόσει τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα που είναι υποχρεωτικές και όχι στην ευχέρεια του κατηγορούμενου, γι΄αυτό έγινε η παραγραφή”, δήλωσε ο δικηγόρος του μέχρι εχθές κατηγορούμενου για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων, κου Νίκου Γεωργιάδη, κος Μπιτσαξής, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Εμείς επισημάναμε στο δικαστήριο τις διατάξεις που ισχύουν και δεν καταθέσαμε ένσταση ώστε να δικαστεί ο κος Γεωργιάδης, χωρίς να παραγραφεί το κατηγορητήριο. Καταλαβαίνουμε ότι ο πελάτης και ο όποιος κατηγορούμενος δεν μπορεί να υπερβεί τις κείμενες διατάξεις του Π.Κ;

Ο χρόνος παραγραφής για το αδίκημα της ασέλγειας επ’ αμοιβή εις βάρος ανηλίκου ήταν πλημμέλημα και πριν και μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό σημαίνει ότι σε 8 χρόνια μετά την τέλεση του αδικήματος το αδίκημα παραγράφεται. Η παραγραφή δεν οφείλεται στην αλλαγή του Π.Κ στην οποία προέβη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Ιούλιο έγινε μια βαθιά μεταρρύθμιση του Π.Κ. η οποία δεν αφορά μόνο αυτή την υπόθεση. Υπήρξε μια μεγάλη πολιτική συναίνεση από πολλές πολιτικές δυνάμεις, αν και εγώ είχα πολλές επιφυλάξεις και τις κατέθεσα. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλές διατάξεις οι οποίες είναι δύσκολα κατανοητές στην κοινή γνώμη και υπ’ αυτή την έννοια αντιλαμβάνομαι.

Αυτό το αδίκημα ήταν και είναι πλημμέλημα και έτσι ο νομοθέτης δεν μπορεί να το διατηρεί πάνω από οκτώ χρόνια. Επομένως κάτω από αυτή τη συνθήκη δεν μπορούσε να υπάρξει επιμήκυνση της πράξης. Επειδή από παλιά αυτή η υπόθεση μπαινόβγαινε μέσα στο σύστημα δικαίου δεν μπορούσε πλέον να διατηρείται.

Ο πελάτης μου (σ.σ. Γεωργιάδης) εμφανίστηκε πάντα στις δίκες και δεν ζήτησε ποτέ αναβολή, δεν έλειψε ούτε μια φορά. Σημασία έχει ότι ο Γεωργιάδης σήμερα δεν αντιμετωπίζει καμία κατηγορία. Αυτή η απόφαση του Εφετείου ισοδυναμεί με απαλλακτική απόφαση.

ροη ειδησεων