Αρχική Πολιτική Στη Μαδρίτη για την Κλιματική Αλλαγή ο Μητσοτάκης

Στη Μαδρίτη για την Κλιματική Αλλαγή ο Μητσοτάκης

Στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα για το κλίμα, αναμένεται να σταθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην επίσημη τελετή της Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα γίνει σήμερα, στη Μαδρίτη.

Σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο),  θα θίξει θέματα όπως η απολιγνιτοποίηση της Ελλάδας, έως το 2028, και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την UNESCO, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, ενόψει και της συνάντησης, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, που πρόκειται να συγκαλέσει η Ελλάδα το 2020.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μετάσχει επίσης στη συνάντηση των ηγετών της Ε.Ε., που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ.

Αργά το απόγευμα, θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε.
Θυμίζουμε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αύριο και μεθαύριο (3 και 4 Δεκεμβρίου) θα βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Koρυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ροη ειδησεων