Αρχική Πολιτική Οι επιπτώσεις του ν. Κικίλια: Ανασφάλιστος τουρίστας τρίτης χώρας πλήρωσε 2.500 ευρώ...

Οι επιπτώσεις του ν. Κικίλια: Ανασφάλιστος τουρίστας τρίτης χώρας πλήρωσε 2.500 ευρώ σε δημόσιο νοσοκομείο

“Θύμα” του ν. Κικίλια, έπεσε ανασφάλιστος τουρίστας, πολίτης τρίτης χώρας (Αυστραλίας), ο οποίος νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Σαντορίνης και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή το περιστατικό με τον Ελληνοαυστραλό ο οποίος έκανε εξετάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο με αποτέλεσμα να πληρώσει κοντά στα 2.500 ευρώ για αξονικές τομογραφίες οι οποίες κανονικά χρεώνονται περίπου 700 και με το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστραλία, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε γίνει διεθνώς ρεζίλι. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο χρεώνει περισσότερα ακόμα και απο τα ιδιωτικά, το τιμολόγιο αυτό το έχει συστήσει η προηγούμενη διοίκηση, εδώ και ένα μήνα υπάρχει καινούρια στην όποια έχουμε επισημάνει το πρόβλημα όπως ακόμα και στον υπουργό. Αν δεν διορθωθεί θα πρόκειται για συνειδητή πράξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία απέστειλε στις διοικήσεις των νοσοκομείων τον Αύγουστο, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, “Σε περιπτώσεις χορήγησης παροχών ασθενείας σε είδος σε ασφαλισμένους τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε., τότε οφείλουν να εισπράττουν ιδιωτικά τη δαπάνη για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διακρατικές συμφωνίες με τρίτες χώρες για την κάλυψη παροχών ασθενείας σε είδος”.

ροη ειδησεων