Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: Άλλα μας έλεγαν μέχρι την Παρασκευή, άλλα νομοθέτησαν

Δήμαρχος Ανατ. Σάμου: Άλλα μας έλεγαν μέχρι την Παρασκευή, άλλα νομοθέτησαν

Ο κ. Στάντζος επιβεβαίωσε στον ΑΝΤ1 ότι αύριο θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να του γνωστοποιήσει την παραίτησή του ιδίου αλλά και του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς βέβαια να τους δεσμεύει.

“Άλλα μας έλεγαν μέχρι την Παρασκευή, άλλα νομοθέτησαν εχθές ξαφνικά χωρίς κανέναν διάλογο ή ενημέρωση. Μας είχαν πει για κλειστή δομή 1.500 ατόμων και τώρα ετοιμάζουν κλειστή δομή για 5.000+”, ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Στάντζος.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου, ο κ. Γιώργος Στάντζος – αφού ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις – τόνισε με έμφαση ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτεί η δημοτική αρχή και οι πολίτες του νησιού την δημιουργία μιας δομής που θα φιλοξενεί 5.000 και πλέον ανθρώπινες ψυχές.

Την πρόθεση του Δημάρχου να παραιτηθεί ως μέσω πίεσης επικρότησαν και υιοθέτησαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες παρατάξεις καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νίκος Κατρακάζος.

Σήμερα, με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σάμου ζήτησε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτά δεν είναι μέτρα ανάσχεσης του μεταναστευτικού».

ροη ειδησεων