Αρχική Πολιτική Διχασμένη η ΝΔ - "Κίνημα" Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Διχασμένη η ΝΔ – “Κίνημα” Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μετά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη που εξέφρασαν σε πρόσφατες τηλεοπτικές συνεντεύξεις τους την προτίμησή τους, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρώην πρωθυπουργό, σήμερα (20/11) και τρίτος βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος συντάχθηκε δημοσίως στη γραμμή Σαμαρά.

Πρόκειται για τον βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Ant1, εξέφρασε την άποψη ότι καταλληλότερος για Πρόεδρος Δημοκρατίας είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον άλλοι 15 βουλευτές της ΝΔ, που είναι έτοιμοι τις επόμενες μέρες να εκφραστούν υπέρ του Μεσσήνιου πολιτικού. Ανάμεσά τους φέρονται να είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και οι Θανάσης Πλεύρης (Α΄Αθηνών), Δημήτρης Βαρτζόπουλος (Β΄Θεσσαλονίκης), Διονύσης Σταμενίτης (Πέλλας), Γιώργος Καρασμάνης (Πέλλας) και Πάνος Τζαβάρας (Ηλείας).

Μάλιστα, η «σαμαρική» πλευρά έχει απάντηση και στο επιχείρημα άλλων τάσεων στη ΝΔ, ότι ο Α. Σαμαράς θα ψηφιστεί μόνο από το κόμμα. Συγκεκριμένα, αντιτείνει ότι η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού μπορεί να τύχει ευρύτερης αποδοχής, υποστηριζόμενη τόσο από τους 10 βουλευτές της «Ελληνικής Λύσης», όσο και από 5-6 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, που έχουν άριστες σχέσεις με τον Α. Σαμαρά, από την εποχή της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ. Άρα κάνουν λόγο, για ρεαλιστική εκτίμηση ψήφισής του από πλέον των 170 βουλευτών.

ροη ειδησεων