Αρχική Πολιτική "Deals με τους Τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου πίσω από...

“Deals με τους Τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολάρου πίσω από τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα”

“Ζούμε την παλινόρθωση ενός συστήματος που έχει την ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας”, δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός και νυν Αρχηγός της Αξιωματικής Ανιτπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Οpen

  • Για την παρουσία του στην Επέτειο του Πολυτεχνείου 

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην παρουσία του στην πορεία για το Πολυτεχνείο την Κυριακή 17 Νοεμβρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι τον ξάφνιασε που ενοχλήθηκαν κυβέρνηση και μερίδα των ΜΜΕ και για αυτό θα το κάνει συχνά. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο λόγος που ενόχλησε η παρουσία του ήταν «το γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα συνειδητά κατά τη γνώμη μου αντιπαράθεσης στη μαζική ειρηνική διαδήλωση με έντονο αντικυβερνητικό χαρακτήρα».

Ο ίδιος σε ερώτηση για τον λόγο που δεν ολοκλήρωσε την πορεία τόνισε ότι η παρουσία του είχε συμβολικό χαρακτήρα και υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «το μήνυμα της πορείας είναι ευρύτερο και έχει να κάνει με τους αγώνες του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας απέναντι στην καταστολή».

«Εγώ πήγα στο Πολυτεχνείο και ως πρωθυπουργός» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέροντας ότι δεν είχε πάει σε πορεία γιατί η παρουσία του θα ήταν ένας συμβολισμός παρεξηγήσιμος μιας και η πορεία έχει αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα. «Σεβάστηκα τον χαρακτήρα της πορείας και της μνήμης» υπογράμμισε.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δεν ήταν ένας πρωθυπουργός που έκανε ό,τι έκαναν όλοι οι άλλοι μιας και εκείνος παρακινούσε τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους σε μία περίοδο που η χώρα δεν ήταν σε καθεστώς κανονικότητας αλλά ήταν υπό τις πιέσεις των δανειστών.

  • Για τις άγριες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και τις άγριες επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια τονίζοντας ότι το δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι «νόμος και τάξη». «Δόγμα νόμος και τάξη ως αντιπερισπασμός για το προσφυγικό» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «επί των ημερών μας η ελληνική αστυνομία είχε επιτυχίες σε σχέση με την παραβατικότητα στα Εξάρχεια. Η κυβέρνηση θα οξύνει το υπαρκτό πρόβλημα στην περιοχή».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «πρόκειται για πολιτική κερδοσκοπία από την κυβέρνηση στα Εξάρχεια. Επί των ημερών μας οι δείκτες της εγκληματικότητας είχαν μειωθεί».

Οτιδήποτε είναι έκνομο είναι καταδικαστέο, αλλά νόμιζα ότι δεν υπάρχει πια Ρουβικώνας. Έτσι είχαν δεσμευθεί προεκλογικά ότι σε μια εβδομάδα θα τους είχαν στείλει όλους στη φυλακή, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Πιστεύετε ότι η σπουδή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει τον ποινικό κώδικα για τις μολότοφ;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν “deals” με τους τραπεζίτες και τους εγκληματίες του λευκού κολλάρου, πίσω από τις αλλαγές του ποινικού κώδικα.

«Με πρόσχημα ότι θέλει να κάνει πλημμέλημα το κακούργημα, έρχεται να κρύψει την πραγματική πρόθεση. Για τους μπαχαλάκηδες που φοράνε κολάρα και γραβάτες, που έχουν κατασχέσεις των περιουσιακών τους στοιχείων».

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε: «Για τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που μιλάμε για δανεικά και αγύριστα, είναι μια σειρά από τραπεζικά στελέχη από πίσω, τα οποία αυτή τη στιγμή παίρνουν ασυλία».

  •  Για τη Νοvartis

Πήγαμε σαν αρσακειάδες στην υπόθεση Νοvartis. Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν ήξερε τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Το πρόβλημα είναι αν είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα ή το μεγαλύτερο σκάνδαλο όπως είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος; ρώτησε ο κ. Τσίπρας.

  • Για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Για τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι “μόνο η Ελλάδα και η Ουγγαρία έχουν κάνει κάτι τέτοιο” και πρόσθεσε ότι: “Η κ. Θάνου ήταν δραστήρια με το μονοπώλιο του Τύπου. Για χάρη ενός συγκεκριμένου επιχειρηματία και την υπερυσσώρευση των ΜΜΕ στα χέρια του, ήταν εντολή της κυβέρνησης να αλλάξει η κ. Θάνου για να σταματήσει η έρευνα για το μονοπώλιο του Τύπου”.

  • Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διοικητής ΔΕΚΟ για να εκλέγεται με 130 ψήφους. Επιχειρείται ευτελισμός του θεσμού από την κυβέρνηση. Προσπάθεια απαξίωσης και του ίδιου του Προκόπη Παυλόπουλου από την κυβέρνηση. Με ενοχλούν αυτά «τα καλλιστεία». Δεν είναι κριτήριο για την εκλογή του το αν συμφωνούσαμε πάντοτε αλλά τίμησε τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

  • Για το Προσφυγικό και την αλλαγή πολιτικής της ΝΔ 

Η Ν.Δ. προεκλογικά παραπλάνησε με το προσφυγικό. Παρά τις “ατσαλιές” στην διαχείριση πρέπει να αποσυμφορηθούν τα νησιά και αυτή η πολιτική πρέπει να στηριχθεί. Έχουν 12 από τους 13 Περιφερειάρχες που ενώ πριν τους ξεσήκωναν να μην δεχτούν την μετεγκατάσταση των προσφύγων, τώρα προσπαθούν να τους πείσουν ότι πρέπει να γίνει μετεγκατάσταση.

  • Για την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό του μέλλον

Λίγο πριν το Πάσχα θα γίνει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ,προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εσωκομματικές διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του απάντησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό, πρωτοποριακό κόμμα και η πολιτική του γεωγραφία είναι από την αριστερά της αριστεράς ως το χώρο του δημοκρατικού κέντρου. Δεν χρειάζομαι τέτοιου τύπου νομιμοποίηση όπως η εκλογή από τη βάση. Δεν πιστεύω ότι είναι κάτι καλό το «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» ή να ψηφίζουν ψηφοφόροι άλλων κομμάτων. Δεν πιστεύω στις απροσδιόριστες βάσεις των κομμάτων. Διαφωνώ κάθετα με το μοντέλο «μπάτε σκύλοι αλέστε». Όταν η βάση θα είναι καθορισμένη, στο μέλλον είναι μια άποψη που την βλέπω με συμπάθεια».

 

 

 

 

ροη ειδησεων