Αρχική Πολιτική "Η παρουσία μας στο Πολυτεχνείο είναι μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης...

“Η παρουσία μας στο Πολυτεχνείο είναι μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης”

Με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνει ότι θα δώσει το “παρών” στην πορεία του Πολυτεχνείου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, υποστηρίζει ότι “φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί” μιλώντας για “παλιούς υμνητές της χούντας” που βρίσκονται σε κυβερνητικούς θώκους, για “άγρια καταστολή” και για “κύμα συντήρησης και οπισθοδρόμησης”.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Τσίπρα:

46 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε, την έφοδο των παιδιών του Νοέμβρη στον ουρανό και τιμούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Αλλά και όλες και όλους εκείνους που είπαν το μεγάλο “Όχι” στην αμερικανοκίνητη χούντα, όταν αυτό το “Όχι” κόστιζε διωγμούς, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες.
Φέτος έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε εκεί.

Όχι μόνο γιατί οι παλιοί υμνητές της χούντας δε βρίσκονται πια μόνο στο περιθώριο αλλά και σε κυβερνητικούς θώκους να ομνύουν στη κανονικότητα.

Ούτε μόνο γιατί η άγρια καταστολή αναβαθμίζεται σε κυβερνητική στρατηγική αναγκαστικότητας.
Θα είμαστε εκεί κυρίως για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης στο κύμα της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης αλλά και σε όσους έχουν προεξοφλήσει ότι ήρθε το τέλος της ιστορίας.

*Φωτό αρχείου

ροη ειδησεων