Αρχική Πολιτική Γερουλάνος: Συνέδριο - παρωδία για να παραταθεί η θητεία της Φώφης Γεννηματά

Γερουλάνος: Συνέδριο – παρωδία για να παραταθεί η θητεία της Φώφης Γεννηματά

Μόλις μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που έχει προγραμματισθεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο, κλιμακώνονται οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις και η αμφισβήτηση της ηγεσίας, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνοχή του κόμματος – και κατ’ επέκταση του ΚΙΝΑΛ.

Οι διαφωνίες για τις επιλογές και την τακτική της Φώφης Γεννηματά εκφράζονται πλέον δημόσια και οδηγούν στη συγκρότηση άτυπης οργανωμένης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Εκφράζοντας την αντίθεσή του για τον τρόπο διεξαγωγής του συνεδρίου, ο Παύλος Γερουλάνος κατήγγειλε ότι πρόκειται για «συνέδριο – παρωδία», με έναν και μοναδικό σκοπό: «Να παρατείνει τη θητεία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, χωρίς καν διάλογο».

Σε συνέντευξή του στο the caller.gr, ο κ. Γερουλάνος εξαπέλυσε βολές κατά της Φώφης Γεννηματά, κατηγορώντας την ότι ετοιμάζει συνέδριο του τύπου «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε».

Όπως είπε, αυτό «στέλνει όλα τα λάθος μηνύματα, ότι δεν είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα, ότι είμαστε ένα κόμμα που ακολουθεί αυταρχικές διαδικασίες, που οδηγούν σε προδιαγεγραμμένα αποτελέσματα. Αυτό δεν αξίζει ούτε στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ούτε στο κόμμα προφανώς, αλλά ούτε στην ελληνική κοινωνία».

Ο πρώην υπουργός ανακοίνωσε ότι προωθεί ψήφισμα, ζητώντας να διεξαχθεί τακτικό, ανοικτό και δημοκρατικό συνέδριο, με εκλεγμένους συνέδρους, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. Στο κείμενο αυτό, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «τα κόμματα δεν υπάρχουν για τον εαυτό τους και τα στελέχη τους, αλλά για τους πολίτες». Δίνεται επίσης το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεί στην απέναντι όχθη από τη ΝΔ, με μιά αξιόπιστη προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

ροη ειδησεων