Αρχική Πολιτική Σαράκης: Διαφορετικά πρόσωπα οι μάρτυρες κατά της Novartis στην Αμερική με τους...

Σαράκης: Διαφορετικά πρόσωπα οι μάρτυρες κατά της Novartis στην Αμερική με τους προστατευόμενους στην Ελλάδα

«Ρητά και κατηγορηματικά» ξεκαθάρισε ο δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων του FBI Π. Σαράκης στον Alpha ότι οι τρεις μάρτυρες που προσέφυγαν στις αμερικανικές αρχές είναι πρόσωπα διαφορετικά απ’ όσους κατέθεσαν στην Ελλάδα.

«Τα πρόσωπα που κατήγγειλαν τις αθέμιτες πρακτικές της Νovartis στην Αμερική είναι πρόσωπα διαφορετικά από τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος στην Ελλάδα. Δεν συμπίπτει απολύτως κανένα πρόσωπο. Είναι μια τοποθέτηση που την ξεκίνησε ο κ. Μανιαδάκης. Είναι εσφαλμένη η εκτίμησή του που έχει αναπαραχθεί και από άλλους εμπλεκόμενους».

«Όποιος το λέει εξυπηρετεί σκοπιμότητες» πρόσθεσε.

Υπάρχει το επαγγελματικό απόρρητο και δεν μπορεί να το παραβιάσει δίνοντας στοιχεία για δημοσιογράφους στην ΕΣΗΕΑ όπως εξήγησε ο κ. Σαρακής και σε συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Μ. Αντωνιάδου.

Ωστόσο επανέλαβε ότι: «Υπάρχουν εγγεγραμμένα μεγάλα ποσά στον προϋπολογισμό της Novartis Hellas που αφορά εταιρείες επικοινωνίας, ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Υπήρχε εκτεταμένη συνεργασία. Δεν είναι ποινικό αλλά ηθικό.

Υπάρχουν δημοσιογράφοι που εξαιτίας αυτής της νόμιμης συνεργασίας που είχαν με την εταιρεία δεν θέλησαν να αναπτύξουν το θέμα όσο θέλει η ελληνική κοινωνία».

ροη ειδησεων