Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις "Αυτά που κάνει η πλειοψηφία στην Προανακριτική, δεν γίνονται ούτε σε απολυταρχικά...

«Αυτά που κάνει η πλειοψηφία στην Προανακριτική, δεν γίνονται ούτε σε απολυταρχικά καθεστώτα»

«Οι νομικοί κανόνες δικαίου, δεν μπαίνουν για λόγους τυπικούς, μπαίνουν σε όλες τις χώρες του πλανήτη για να κατοχυρώσουν θεμελιώδη ανώτερα δικαιώματα του κάθε υπόπτου ή κατηγορούμενου. Κατά συνέπεια όταν έχουμε τελείως αυθαίρετη, παράνομη και άκυρη απόφαση δεν μπορεί η πλειοψηφία να ζητάει εξαίρεση μελών και η ίδια να εκδικάζει την εξαίρεση. Αυτά ούτε σε απολυταρχικά καθεστώτα πριν από δύο αιώνες δεν γίνονταν», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, σε τηλεοπτικό σταθμό.

«Εμείς θέλουμε να προχωρήσει η διαδικασία και για να αποφύγουμε ακυρότητες στο μέλλον, καταθέσαμε αυτή την πρόταση για εξαίρεση των τριών που έχουν εκδηλωθεί χωρίς καμία αμφιβολία, υπέρ της δήθεν «σκευωρίας». Η πλειοψηφία έχει κάνει αίτημα εξαίρεσης, αναφέροντας ότι οι δύο βουλευτές θα κληθούν ως μάρτυρες. Αλλά, αυτό είναι αίτημα που εξετάζεται από δικαστικό συμβούλιο ή από δικαστήριο, δεν θα το κρίνει αυτός που κάνει την αίτηση εξαίρεσης. Εδώ έχουμε ΠΟινική, Προκαταρκτική Επιτροπή, το λέει ρητά ο νόμος Περί Ευθύνης Υπουργών, ότι στην επιτροπή αυτή εφαρμόζονται οι διατάξεις του ΚΠΔ που εφαρμόζονται για κάθε πολίτη. Λόγος εξαίρεσης είναι όταν υπάρχουν γεγονότα που αναφέρονται στο παρελθόν ή στο παρόν και όχι στο μέλλον και αφορούν τον κατηγορούμενο. Δεν μπορούν να εξαιρέσουν ανθρώπους για κάτι που θα γίνει στο μέλλον. Η αίτηση εξαίρεσης υποβάλλεται πριν αρχίσει η ουσιαστική διαδικασία και όχι για κάτι που θα γίνει στο μέλλον»

«Εχθές εγινε μια απρέπεια εις βάρος μου και μάλιστα παρουσία των κονοβουλευτικών συντακτών. Όταν φύγαμε από την Επιτροπή, στο περιστύλιο της Βουλής, μου ζήτησαν οι συντάκτες να κάνω μια δήλωση ενώπιον των καμερών. Εκείνη την ώρα που ήμουν έτοιμος, εμφανίστηκε ο αξιωματικός της Φρουράς και μας είπε ότι δεν μπορώ να κάνω δήλωση, γιατί δηλώσεις στο περιστύλιο κάνουν μόνο οι βουλευτές. Ερωτώ το εξής: Έχετε ξανακούσει τέτοιο πράγμα; Αυτό δείχνει πράγματι αντιδημοκρατική λειτουργία. Εγώ είχα θεσμικό ρόλο δικηγόρου, η κ. Αγγελοπούλου που έκανε δηλώσεις στο περιστύλιο, ήταν βουλευτής; Σωστά έκανε δηλώσεις, αλλά αυτά είναι αθλιότητες και πρωτόγνωρα πράγματα και λυπάμαι για τον ΠτΒ που είναι και δικηγόρος.»

ροη ειδησεων