Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις Σαλμάς: Εγώ έδωσα τα στοιχεία και ενημέρωσα την χώρα, για το σκάνδαλο...

Σαλμάς: Εγώ έδωσα τα στοιχεία και ενημέρωσα την χώρα, για το σκάνδαλο Νοβάρτις!

Την θεωρία της κυβέρνησης της ΝΔ, «περί σκευωρίας», κατέρριψε ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς στα πλαίσια της τηλεοπτικής εκπομπής του kontra channel, σχετικά με το σκάνδαλο Νοβάρτις

«Ο Μανίας, ήταν κάποιος άνθρωπος ο οποίος δεν είχε σύμβαση με το Υπουργείο Υγείας, ήταν υπάλληλος στο Υπουργείο Εμπορίου, σε μια ομάδα που έβγαζε τις τιμές του φαρμάκου και όταν ήρθε η αρμοδιότητα στο Υγείας, ήρθε μαζί κι αυτός. Ήταν υπάλληλος και της Νοβάρτις».

«Το σύστημα τιμολόγησης και ο μαθηματικός τύπος που έβγαιναν οι τιμές τιμολόγησης του φαρμάκου, δεν ήταν γνωστές σε κανέναν, παρά μόνο σε αυτόν. Είχε τη δυνατότητα αυτός- και μόνο αυτός- να παίρνει τιμές για την Ελλάδα, που αφορούσαν 12.000 κωδικούς. Κανένας από την πολιτική ηγεσία δεν μπορούσε να γνωρίζει με ποιο τρόπο έβγαζε τις τιμές. Αυτός έκανε τις μετατροπές σε συσκευασίες, σε τιμές, σε συναλλαγματικές ισοτιμίες για τις άλλες χώρες, έκανε ενσωμάτωση χονδρικής και λιανικής τιμής. Τον είχε προσλάβει το Υπουργείο Εμπορίου.

Ο κ. Πολάκης έμαθε για την Νοβάρτις το 2017. Το πρώτο δημοσίευμα για την Νοβάρτις ανέβηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2016, από το iefimerida, πολύ πριν να το μάθει ο κ. Πολάκης. Επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Πολάκης δεν γνώριζε την υπόθεση, από εμένα την έμαθε. Δεν κατέθεσα ως προστατευόμενος μάρτυρας. Εγώ όταν έμαθα ότι οι Αμερικανικές Αρχές κάνουν έρευνα για την Νοβάρτις, 5 Δεκεμβρίου 2016, έδωσα στοιχεία για να υπάρξει το δημοσίευμα στο Iefimerida Kαι στις 12 Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Κοντονής έστειλε τα στοιχεία στην κ. Ράϊκου.

Άρα, είμαι αυτός που ενημέρωσα τη χώρα για το σκάνδαλο Νοβάρτις. Επειδή είναι πολύ σοβαρό το θέμα που συζητάμε, επαναλαμβάνω, εγώ έδωσα τα στοιχεία και ενημέρωσα την χώρα, για το σκάνδαλο Νοβάρτις.

ροη ειδησεων