Αρχική Πολιτική "Ελπίζουμε ο κ. Τασούλας, έστω και τελευταία στιγμή, να μην ενεργήσει ως...

«Ελπίζουμε ο κ. Τασούλας, έστω και τελευταία στιγμή, να μην ενεργήσει ως μέλος της Ν.Δ, αλλά με τον θεσμικό του ρόλο»

«Η Ν.Δ όλο το προηγούμενο διάστημα, πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση, επένδυσε πάρα πολύ κομματικά και πολιτικά. για ψηφοθηρικούς λόγους, σε μια ακραία ρητορική αναφορικά με το Προσφυγικό», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, στην ΕΡΤ1

«Έλεγε δηλαδή, ότι όλο το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα έχει προκύψει διότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες και δέχτηκε με ένα τρόπο μαζικό, τους πρόσφυγες, χωρίς να νοιάζεται το τι θα συμβεί στις τοπικές κοινωνίες. Επένδυσε πάρα πολύ έντονα και στις ακροδεξιές φωνές, θα έλεγα ότι τις κάλυψε σε μεγάλο βαθμό και με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτή τη στιγμή, θεωρώ, ότι υφίσταται ως πολιτική δύναμη, αυτά που η ίδια καλλιέργησε.

Αυτές οι ακραίες φωνές δεν είναι μεμονωμένες και περιθωριοποιημένες μέσα στη Ν.Δ . Προχθές, ο κ. Βορίδης ο οποίος είναι υπουργός της Κυβέρνησης, σε ακροατήριό του στη Ν.Δ, να μιλάει πάλι για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τις πόρτες και διόγκωσε το πρόβλημα, καθώς επίσης να λέει ότι «εγώ μιλάω με ανοικτή καρδιά, ως δεξιός προς δεξιούς.

Στελέχη της ΝΔ, τα ίδια τα στελέχη, έλεγαν ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν τις συνθήκες στη χώρα για τους πρόσφυγες, όσο το δυνατόν πιο άσχημες, για να καταλάβουν ότι πρέπει να φύγουν.

Ο ίδιος ο κ. Πέτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι όσο περισσότερες περιπολίες έχουμε στο Αιγαίο θα είναι περισσότερο πιθανά και τα ατυχήματα, πράγμα το οποίο ο κ. Μητσοτάκης αμφισβήτησε στη Βουλή και όταν του φέραμε τα στοιχεία μέσα στη Βουλή, δεν είπε ούτε μισή κουβέντα.

Έχουμε μια στάση η οποία καλλιέργησε και κάλυψε ακροδεξιά ρητορική και τώρα έχει αυτά τα αποτελέσματα, με τις έντονες αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών. Δεν είναι άμοιρες πολιτικών ευθυνών αυτές οι εικόνες.

Το Προσφυγικό πρόβλημα εμείς, στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αρνηθήκαμε ποτέ, ό ίδιος ο Πρόεδρός μας έχει πει ότι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αφορά όλη την Ευρώπη, και προσπάθησε και επετεύχθη η συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας, έστω και με πολλά προβλήματα, αλλά ανακούφισε τη χώρα και σε κάθε περίπτωση υπήρχε ένα σχέδιο. Η ΝΔ τι έκανε; Τις πρώτες μέρες για να μην φανεί αναντίστοιχη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, συνέχισε να λέει ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και χρειάστηκαν να περάσουν δύο μήνες που υπερδιπλασιάστηκαν οι ροές στα νησιά για να ξεκινήσει να λέει ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαικό»

* Για την Προανακριτική

Έχει ακολουθηθεί μια διαδικασία που είναι παντελώς εξωθεσμική και παρασυνταγματική με την εξαίρεση των δύο βουλευτών και πρώην υπουργών. Το ζήτημα θα το θέσω μόνο πολιτικά, και δεν θα αναπτύξω τα νομικά επιχειρήματα. Ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ότι εάν η πλειοψηφία καθόριζε τα μέλη μιας προανακριτικής επιτροπής αυτό θα ήταν καθαρή παραβίαση της νομικής αρχής. ΤΟ κάθε κόμμα έχει δυνατότητα να ορίζει τα μέλη του.

Την Πέμπτη οι δύο βουλευτές θα πάνε στην Προανακριτική κανονικά όπως είναι λογικό, νόμιμο και συνταγματικό, να κάνουν. Ο πρόεδρος του κόμματος έστειλε εχθές μια επιστολή στον ΠτΒ και ελπίζουμε ο κ. Τασούλας, έστω και τελευταία στιγμή, να μην ενεργήσει ως μέλος της Ν.Δ, αλλά να ενεργήσει με τον θεσμικό του ρόλο»

ροη ειδησεων