Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις "Εντός της ημέρας επιστολή Τσίπρα σε Τασούλα - Αντιδημοκρατική και αντιθεσμική η...

«Εντός της ημέρας επιστολή Τσίπρα σε Τασούλα – Αντιδημοκρατική και αντιθεσμική η προσπάθεια εξαίρεσης των Πολάκη – Τζανακόπουλου»

«Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης των κ. Πολάκη – Τζανακόπουλου», δήλωσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1.

– «Δεν θα νομιμοποιήσουμε την αντιδημοκρατική αντιθεσμική προσπάθεια εξαίρεσης των δύο βουλευτών και ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, εντός της ημέρας, θα απαντήσει στον κ. Τασούλα και θα εμείνουμε στην τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος. Δεν είναι απλώς είναι δικαίωμα της μειοψηφίας, είναι και ένα θέμα δικονομικό για το μέλλον, ως αναφορά τη νομιμότητα της διαδικασίας της Προανακριτικής Επιτροπής»

– «Η Προανακριτική Επιτροπή, λειτουργεί ως συλλογικός εισαγγελέας και ως τέτοιος δεν μπορεί ένα τμήμα της Επιτροπής να εξαιρεί ένα άλλο τμήμα. Αυτό στο μέλλον θα επιφέρει πολλά προβλήματα»

– «Ο ορισμός του κάθε μέλους της Προανακριτικής εναπόκειται στον Πρόεδρο της κάθε Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αυτό λέει ο Κανονισμός της Βουλής. Ουδέποτε είχε ειπωθεί ότι ο κ. Τζανακόπουλος και ο κ. Πολάκης θα είναι μάρτυρες. Δεν μπορεί να παραβιάζεται η αρχή της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού. Αν παραβιαστεί αυτή η αρχή, στο μέλλον θα έχουμε έναν πάρα πολύ ολισθηρό δρόμο. Επικαλέσθηκαν μέσα στην Επριτοπή το προηγούμενο στην υπόθεση του Βατοπεδίου και την εκαίρεση δύο βουλευτών του ΚΙΝΑΛ. Είναι δύο τελείως διαφορετικά θέματα. Πρώτον, τότε, ήταν Εξεταστική, δεν ήταν Προανακριτική που λειτουργεί ως συλλογικός Εισαγγελέας και έχει ειδική ποινική και δικονομική διάσταση και δεύτερον είχαν ήδη υπάρξει μάρτυρες και ζήτησαν οι ίδιοι την αυτοεξαίρεσή τους. Δεν το επέβαλε η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας».

«Δεν είπαμε ποτέ ότι θα αποχωρήσουμε, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Εμείς θέλουμε να τηρηθεί ο Κανονισμός και θα υπάρξει τις επόμενες ώρες μια θεσμική απαντητική επιστολή από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα»

* Για το έγγραφο της Καθημερινής

Αυτό που βγαίνει από το έγγραφο που δημοσιεύθηκε, είναι ότι καταρρίπτει πλήρως την θεωρία περί «σκευωρίας». Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει σκευωρία συνολικά σε μια υπόθεση, όταν αυτοί οι μάρτυρες έχουν ήδη καταθέσει στο FBI από το 2016. Η ελληνική Δικαιοσύνη άρχισε να ερευνά αυτή την υπόθεση πολύ αργότερα και επίσης τα στοιχεία που δόθηκαν τότε, αποδεικνύουν ότι τότε ακούστηκαν τα ονόματα των πολιτικών προσώπων. Αυτό το έγγραφο αντιστρέφει πλήρως την υπόθεση και πλέον μιλάμε για ένα διαρκές- διεθνές σκάνδαλο.

Αν ταυτοποιούνται οι μάρτυρες: Το να καταθέσει κάποιος σε μια άλλη χώρα είναι μια παράλληλη διαδικασία και δεν επηρεάζει τη διαδικασία στη δική μας χώρα. Αυτό ακριβώς, το είπε και η δικαστική σας συντάκτρια η κ. Τσουκαλά. Αυτοί είναι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα οικονομικό όφελος. Άρα όσα λέγονται μέχρι τώρα από την πλευρά της πλειοψηφίας, δεν ισχύουν.

Η μεν «σκευωρία» καταρρίπτεται και από αυτό το έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας αλλά και από άλλα που έρχονται συνεχώς. Η μεν «σκευωρία» για τον κ. Παπαγγελόπουλο, θυμίζω, ότι η αίτηση εξαίρεσης της κ. Τουλουπάκη, καταρρίφθηκε και δεν έγινε δεκτή από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Εφετών.

ροη ειδησεων