Αρχική Πολιτική Εξαίρεση Πολάκη - Τζανακοπουλου από την προανακριτική επιτροπή

Εξαίρεση Πολάκη – Τζανακοπουλου από την προανακριτική επιτροπή

Με μία πρωτοφανή διαδικασία για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαίρεσαν από την Προανακριτική Επιτροπή τους Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την σχετική ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για «χουντοεπιτροπή» και διαμηνύοντας πως κανένας από τους δύο βουλευτές δεν θα αποχωρήσει από την Επιτροπή.

Η διαδικασία μύριζε μπαρούτι πολύ πριν κλείσει η πόρτα της αίθουσας 223 της Βουλής για να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διέρρεαν σε φίλα προσκείμενα Μέσα πως δεν θα κάνουν πίσω στην κοινή προσπάθεια εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή, ασχέτως κι αν δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη τόσο στον Κανονισμό της Βουλής όσο και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά αναλογία του οποίου λειτουργεί η Προανακριτική.

Ως εκ τούτου, λίγο μετά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, το ΚΙΝΑΛ μπήκε για άλλη μια φορά σε ρόλο εμπροσθοφυλακής, διευκολύνοντας τις επιδιώξεις της συμπολίτευσης μέσω της κατάθεσης αιτήματος εξαίρεσης των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη.

Μετά την ολοκλήρωση των τεταμένων τοποθετήσεων και των έντονων αντιπαραθέσεων που προέκυψαν, προς ψήφιση τέθηκε το αίτημα εξαίρεσης των δύο βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν, με το ΣΥΡΙΖΑ να απέχει, το ΚΚΕ να καταψηφίζει και την Ελληνική Λύση να δηλώνει «παρών».

ροη ειδησεων