Αρχική Πολιτική "Ο γνήσιος ακροδεξιός Άδωνις ζορίζεται και γίνεται χυδαίος"

«Ο γνήσιος ακροδεξιός Άδωνις ζορίζεται και γίνεται χυδαίος»

Χωρίς να προσκομίσει κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, ο υπουργός Ανάπτυξης καταφέρθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλο Πολάκη, μιλώντας για πιθανό χρηματισμό τους από φαρμακευτικές εταιρείες.

Από το περιστύλιο της Βουλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης με το γνωστό αγοραίο του ύφος, ευρισκόμενος σε εμφανή δύσκολη θέση μετά τα όσα είπε στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis και την πρόκληση-πρόσκληση να κατονομάσει τους πολιτικούς «που λάμβαναν χρήματα από εταιρείες σαν τη Novartis» δε δίστασε να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα λέγοντας πως «μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων».

Ο υπουργός Ανάπτυξης προτού «δώσει» τα ονόματα των Τσίπρα – Πολάκη ισχυρίστηκε πως δεν απαντούσε εδώ και τόσες μέρες «γιατί δεν είναι σωστό να κάνουμε πολιτική με εικασίες» αλλά «προκλήθηκε» και «αναγκάστηκε» να το πει.

Οργισμένη αντίδραση της Κουμουνδούρου
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στα λεγόμενα του υπουργού.

«Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό» σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα έχει φαίνεται τους λόγους του να αγχώνεται, καθώς η έρευνα της Δικαιοσύνης που τον αφορά παραμένει σε εξέλιξη», προσθέτει και εστιάζει τα βέλη του στον πρωθυπουργό «που τον ανέχεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εμμέσως την αποπομπή Γεωργιάδη εκτιμώντας πως «τα περιθώρια των ελιγμών στενεύουν» και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του θέτει το δίλημμα: «Ή τον στέλνει σπίτι του απόψε ή ταυτίζεται πλέον απόλυτα με αυτόν και τις αθλιότητές του, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στο μέλλον».

ροη ειδησεων