Αρχική Κοινωνία "Είμαι υπερήφανος απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου»

«Είμαι υπερήφανος απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου»

«Προσέρχομαι με καθαρή τη συνείδηση. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος…» είπε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και συμπλήρωσε «έτυχε να εκλεγώ και γι’ αυτό κατηγορούμαι, όπως και άλλοι, γιατί κακώς επελέγη, με πολιτικά κίνητρα, να κατηγορηθεί σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής και «έδειξε» τον Αντώνη Σαμαρά ως ενορχηστρωτή της «πολιτικής δίωξης».

Ο Χρήστος Παππάς δήλωσε αθώος «υπερήφανος απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου» ενώ αρνήθηκε ότι κατείχε τη θέση του υπαρχηγού αλλά και το ρόλο του καθοδηγητή.

Αναφερόμενος δε στο περιεχόμενο εγκυκλίου, που φέρει την υπογραφή του και απευθύνονταν στις Τοπικές μίλησε για «λεκτικές υπερβολές». Όπως υποστήριξε την είχε στείλει γιατί τον «παρακάλεσε ο Νικ. Μιχαλολιάκος» και ανέφερε «τη γραμμή μας για να προλάβω τυχόν καταστάσεις φίλων και οπαδών της Χρυσής Αυγή που μπορεί να μας δημιουργούσαν προβλήματα», καθώς «ως πολιτική μόδα την πλησίαζαν πολλά πρόσωπα και δεν υπήρχε οργανωμένη δομή».

«Το φρόνημα δεν διώκεται ποινικά και μάλιστα μετά από 40 χρόνια» απάντησε όταν κλήθηκε να σχολιάσει «κείμενα της νιότης» του, όπως τα χαρακτήρισε, λέγοντας πως αφορούσαν τις «ιδεολογικές αναζητήσεις ενός 20χρονου» που πλέον δεν τον εκφράζουν. «Ο άνθρωπος εξελίσσεται», ανέφερε χαρακτηριστικά με την πρόεδρο να σχολιάζει: «Το θέμα είναι προς τα που εξελίσσεται».

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής επικαλέστηκε τα προσωπικά του δεδομένα και αρχικά δεν θέλησε να σχολιάσει φωτογραφίες δικές του και της οικογένειας του στις οποίες χαιρετούν ναζιστικά ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «πλάκα κάναμε».

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα… Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει…

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 που είστε στον τάφο του Μουσολίνι…

Κατηγορούμενος: Τον χαιρετισμό αυτό τον αποδίδω στον Ιω. Μεταξα. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζεστε με το γιο σας, μικρό παιδί…

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε…

Ο κουμπάρος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως η ιδεολογία του κόμματος είναι ο λαϊκός εθνικισμός και δεν έχει σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό.

Ο κατηγορούμενος καταδίκασε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπογραμμίζοντας πως είναι κατά της βίας. «Και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα» είπε και συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

«Σε όλη την ενεργό συμμετοχή μου, όχι μόνο ως βουλευτής, αλλά και ως στέλεχος του κόμματος, ουδέποτε δέχθηκα παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε συμπεριλαμβανομένου του Νικ. Μιχαλολιάκου, να προβώ σε έκνομη ενέργεια, πολύ περισσότερο να παροτρύνω ή να δώσω κατεύθυνση για κάτι ανάλογο.

Δηλώνω ξεκάθαρα πως πολλά έτη τώρα είμαι εναντίον των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών. Τώρα αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τα υπόχρεα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, κρίνει παράνομο τον πολιτικό λόγο που και εγώ εξέφερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πιστεύω όχι ότι είναι αστοχία, αλλά ανέντιμο» τόνισε.

ροη ειδησεων