Αρχική Κοινωνία Αρχίζει ο Γολγοθάς για τους 850 εργαζόμενους της Creta Farm

Αρχίζει ο Γολγοθάς για τους 850 εργαζόμενους της Creta Farm

Το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Πρωτοδικείο του Ρεθύμνου έπεσαν οι «τίτλοι τέλους» στους φιλόδοξους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς των αδελφών Δομαζάκη και άρχισε η αντίστροφη πορεία, της «καθόδου από τον Γολγοθά» των 850 εργαζομένων της Creta Farms.

Η τοποθέτηση της τριμελούς προσωρινής διοίκησης, που προτάθηκε από τις τράπεζες σηματοδοτεί την επανέναρξη της παραγωγής και τη νέα προσπάθεια επανατοποθέτησης των προϊόντων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας στην αγορά.

Κάτι που βεβαίως δεν γίνεται με ένα αυτόματο τρόπο και σίγουρα δεν είναι εύκολο.

Παράλληλα ανοίγει και επισήμως ο δρόμος για την πώληση των μετοχών της εταιρείας σε έναν από τουλάχιστον έξη – προς το παρόν – ενδιαφερόμενους αγοραστές, σύμφωνα με τις μη δεσμευτικές προσφορές που έχουν κατατεθεί.

Η ελπίδα επιστρέφει στους εκατοντάδες εργαζόμενους της κορυφαίας ελληνικής αλλαντοβιομηχανίας, αλλά όπως επισημαίνουν πηγές της αγοράς, τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι ίδια όπως στο πρόσφατο παρελθόν.

Ωστόσο η περίπτωση της Creta Farms αποτελεί case study στην ελληνική αγορά, που γίνεται ακόμη πιο – οδυνηρά – ενδιαφέρον δεδομένου ότι η εταιρεία κατόρθωσε σχεδόν αλώβητη να διέλθει μέσα από τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.
Και στο σαφώς ευνοϊκότερο μεταμνημονιακό περιβάλλον, η «βεντέτα» των δύο αδελφών, του Εμμ. Δομαζάκι και Κων. Δομαζάκη στο έδαφος των καταγγελιών της κακοδιαχείρισης, που ήδη συνωθούνται στα πινάκια των δικαστηρίων, ήταν αρκετή για να την οδηγήσει στο χείλος της καταστροφής.

Κι ας είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων…

ροη ειδησεων