Αρχική Πολιτική 'Αδωνις: Ίσως κάνω αγωγή - Αλλοίωσαν τα λόγια μου ("H Novartis μπορεί...

‘Αδωνις: Ίσως κάνω αγωγή – Αλλοίωσαν τα λόγια μου («H Novartis μπορεί να χρηματίζει πολιτικούς, αλλά σώζει ζωές»)

Για αλλοίωση των δηλώσεών του σχετικά με την Novartis, κάνει λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή το ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση χρηματισμού εκ μέρους της εταιρείας στην Ελλάδα – μία χώρα ιδιαίτερα σημαντική για την διαμόρφωση των τιμών των φαρμάκων της, σε άλλες χώρες.

Σε tweet του o κ. Γεωργιάδης αναφέρει:

«Στη Novartis έχω κάνει Αγωγή και εκδικάζεται σε λίγες μέρες. Οι δηλώσεις μου στην κυρία από την Ελβετία μαγνητοσκοπήθηκαν και από εμένα, τις έχω και όχι σε κοπτοραπτική όπως τις μετέδωσαν. Θα αποφασίσω εντός των ημερών εάν η αλλοίωση των όσων είπα είναι λόγος Αγωγής και εκεί».

Στο ντοκιμαντέρ ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται να μιλά με την δημοσιογράφο και να αρνείται ότι δεχόταν υποδείξεις από την εταιρεία για το ποια φάρμακα να εγκρίνει το υπουργείο Υγείας για διάθεση στην ελληνική αγορά, σχολιάζοντας mails του στελέχους της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή, προς τον ίδιο.

Ο κ. Γεωργιάδης λέει πως δεν ακολούθησε τις υποδείξεις του κ. Φρουζή, ενώ στη συνέχεια αναφέρει πως «πρέπει να καταλάβετε πως εταιρείες όπως η Novartis, μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς αλλά σώζουν ανθρώπινες ζωές».

ροη ειδησεων