Αρχική Πολιτική Βούλτεψη: Η Κύπρος ως ολόκληρη θα έχει τα οφέλη της από την...

Βούλτεψη: Η Κύπρος ως ολόκληρη θα έχει τα οφέλη της από την Ε.Ε

«Η Κύπρος μπήκε στην Ε.Ε ολόκληρη και ως ολόκληρη θα έχει οφέλη από την Ε.Ε», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, σε ερώτηση για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στην Κυπριακή ΑΟΖ. Μάλιστα η κ. Βούλτεψη, συμπλήρωσε, ότι «η Κύπρος μπήκε στην Ε.Ε. με αναστολή της εφαρμογής των άρθρων του Συντάγματος μέχρι να βρεθεί η λύση ή οτιδήποτε»

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την στάση της Αμερικής και του Προέδρου Τραμπ απέναντι στην Κύπρο, η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι «η στάση της Αμερικής από της εποχής του Κίσσινγκερ είναι συγκεκριμένη. Δεν είναι ο Τραμπ. Αλλά και η Ε.Ε , λυπάμαι που θα το πω, έχει στάση κατώτερη των περιστάσεων. Είναι ντροπή μεγάλη να υπάρχουν αποφάσεις, συναντήσεις, ολονύκτιες συσκέψεις για το Μεταναστευτικό, που το πρωί πανηγυρίζουν για τη λύση, η οποία όμως δεν εφαρμόζεται ποτέ.

Η Συφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας ήταν εξαρχής εσφαλμένη γιατί συνέδεε το θέμα των μεταναστευτικών ροών με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και με τη βίζα. Ήρθε και η απόπειρα πραξικοπήματος και άρχισαν οι διώξεις, η Ε.Ε. πάγωσε κάθε συνομιλία, άρα η συμφωνία ήταν ανενεργή και πρέπει να αναθεωρηθεί σε άλλες βάσεις».

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι η Συμφωνία αφήνει να λέει ο καθένας όπως θέλει και ότι θέλει στον λόγο του. Η Συμφωνία δεν προβλέπει πως θα τους αποκαλούμε. Λέει σαφώς ότι ο καθένας έχει δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού και να ονομάζει ο καθένας τον άλλον όπως θέλει. Στα επίσημα χαρτιά δεν υπάρχει πρόβλημα. Η Συμφωνία τους γράφει ως «Μακεδόνες» και όχι «Βορειομακεδόνες». Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Τώρα δεν αλλάζουν τίποτα.

Πήγε να γίνει ένα συνέδριο αυτές τις ημέρες από την Ένωση Δημοσιογράφων και ακυρώθηκε γιατί αυτοί αναφέρονταν ώς «Ένωση Μακεδόνων Δημοσιογράφων».

ροη ειδησεων