Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις Παπαδημούλης: Φούμαρα τα ταξίματα Μητσοτάκη - Η περίοδος χάριτος που έχει θα...

Παπαδημούλης: Φούμαρα τα ταξίματα Μητσοτάκη – Η περίοδος χάριτος που έχει θα τελειώσει

Μόλις τελειώσουν «τα έτοιμα» της κυβέρνησης Τσίπρα θα αποδειχθούν «φούμαρα» όσα έταζε η Ν.Δ. για να γίνει κυβέρνηση τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης υποστηρίζοντας ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο και πρόωρων εκλογών μόλις τα βρει «σκούρα» ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η συνέντευξη

«Ο Τσίπρας δεν είναι Μητσοτάκης γι’ αυτό εμείς δεν ζητάμε εκλογές την επομένη των εκλογών. Στις εκλογές που θα γίνουν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου εκτιμώ όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να ξαναείναι ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει την τετραετία δεν τον εμπιστεύομαι. Υπάρχει ενδεχόμενο να κάνει εκλογές και νωρίτερα αν δει τα σκούρα.

Γρήγορα θα αποδειχθεί μόλις τελειώσουν τα έτοιμα, από την κυβέρνηση Τσίπρα στον προϋπολογισμό του 2020 ότι όσα έταξε για να γίνει κυβέρνηση, ανάπτυξη με ρυθμό 4%, φοροαπαλλαγές μέχρι 6 δις χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα αμέσως αυτά θα αποδειχθούν φούμαρα. Το δημοσιονομικό κενό που θα είναι μέχρι και 1 δις δεν θα αποτυπώνεται γιατί αντιμετωπίζεται με υπεραισιόδοξες προβλέψεις. Μένει να φανεί.

Το ότι 45 χρόνια από το 1974 ως τώρα δεν έχουν λύσει το θέμα οι κυβερνήσεις για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού σημαίνει ότι υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες. Η θεωρία να ψηφίζουν οι πάντες είναι σόλοικη. Θα ψηφίζουν και η Κάλας στο Αφγανιστάν;

Στην Πορτογαλία, με πληθυσμό περίπου σαν της Ελλάδας, εκλέγουν 4 βουλευτές αποδήμων στους 230. Στη Γερμανία με πληθυσμό 82 εκατ., μόλις 170 χιλ. ψηφίζουν εκτός χώρας. Η θεωρία της ΝΔ να ψηφίζουν οι πάντες είναι σόλικη και βασισμένη σε fake news.

Η πρότασή μου είναι να καταθέσει η κυβέρνηση δια του κ. Θεοδωρικάκου ένα νομοσχέδιο, το οποίο να αποτελέσει αντικείμενο ανοικτού διαλόγου με στόχο την επίτευξη συναινέσεων.

Μια που μιλάνε για «κωλοτούμπες», καλωσορίζουμε την θεαματική κωλοτούμπα του κ. Μητσοτάκη από το καταγγέλουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών σε θα τηρήσουμε την Συμφωνία των Πρεσπών.

Καλωσορίζουμε την κωλοτούμπα Μητσοτάκη από το «έχουμε 4ο μνημόνιο», μετά τις εκλογές κατάπιε και ξέχασε τα περί 4ου μνημονίου.

Καλωσορίζουμε επίσης την κωλοτούμπα Μητσοτάκη που για το προσφυγικό ενώ έλεγε ότι φταίει ο Τσίπρας, τώρα λέει ότι φταίειο Ερντογάν και οι γεωπολιτικές συνθήκες.

Επισημαίνω τα εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές αλλά με ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι μακράν το ισχυρότερο κόμμα της Αριστεράς και ένα από τα 3-4 ισχυρότερα προοδευτικά κόμματα στην Ευρώπη.

Όσοι είχαν και έχουν στόχο, η ΝΔ και τα φιλικά της συμφέροντα, μιντιακά, εκδοτικά, τηλεοπτικά, την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, έχασαν παταγωδώς. Σας λέω ότι επειδή νοιαζόμαστε να κρατήσουμε όσα θετικά καταφέραμε, να τα υπερασπιστούμε και δυναμικά αν χρειαστεί, αλλά να δούμε και λάθη και να τα διορθώσουμε, έχω την αισιοδοξία ότι γρήγορα θα τελειώσει η περίοδος χάριτος της ΝΔ και γι’ αυτό συνιστώ και στον Κεφαλογιάννη και στον Μητσοτάκη λιγότερη αλαζονεία.

Για την μομφή του ΣΥΡΙΖΑ περί ασκούμενης ακροδεξιάς πολιτικής εκ μέρους της ΝΔ

Πριν λίγες μέρες στη Νέα Υόρκη, ακούγαμε για αλλαγή πολιτικής της Τουρκίας και για μια νέα εποχή στις σχέσεις των χωρών μας.
Από εκείνη τη μέρα μέχρι και σήμερα αποδείχθηκε ότι κλιμακώνεται η ένταση και ο Ερντογάν παίζει με τη στρόφιγγα των προσφυγικών ροών. Άρα μια ακόμη διάψευση των θετικών εξελίξεων και των προσδοκιών Μητσοτάκη.
Αυτό δείχνει ότι για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, δεν φταίει ο Τσίπρας, φταίει ο Ερντογάν, οι γεωπολιτικές συνθήκες και η γεωγραφία ότι τα νησιά μας είναι δίπλα ακριβώς στα τουρκικά παράλια.
Πιστεύω ότι αυτό το «σε ένα χρόνο θα διώξουμε 10.000 πρόσφυγες- μετανάστες» θα αποδειχθεί ανέφικτο.

Αυτά που λέει ο κ. Κεφαλογιάννης εδώ είναι η γραμμή μιας δεξιάς συντηρητικής κυβέρνησης. Αυτά που λέει ο Γεωργιάδης και ο Βορίδης περί λαθρομεταναστών και εισβολής είναι ακροδεξιά.

Οι περιφερειάρχες που έχουν εκλεγεί και είναι νεοδημοκράτες αντιδρούν στο κυβερνητικό σχέδιο να πάρουν πρόσφυγες γιατί πατάνε στα λόγια Γεωργιάδη – Βορίδης περί εισβολέων. Να κόψουν την ακροδεξιά ρητορική για να μην την βρίσκουν μπροστά τους.

Υπάρχει μια ωραία παροιμία για αυτούς: Όποιος κατουράει στη θάλασσα το βρίσκει στο αλάτι.»

ροη ειδησεων