Αρχική Οικονομία Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Καταρρέει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ρυθμούς ανάπτυξης 3 και 4%.

Με τον γενικό δείκτη του Χρηματιστηρίου να καταρρέει την Τετάρτη στις 840 μονάδες και με μεγάλο τζίρο, πάνω από 46 εκατ. Ευρώ, πριν καν συμπληρωθούν τέσσερις ώρες συνεδρίασης, οι διεθνείς αγορές που δείχνουν το δρόμο στην παγκόσμια κίνηση κεφαλαίων, καταρρέουν.

Δίδοντας την εντύπωση το οικονομικό επιτελείο, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να κινηθεί αυτόνομα στο διεθνές οικονομικό σκηνικό, μάλλον δείχνει άγνοια, σχολιάζουν οικονομικοί αναλυτές και επισημαίνουν ότι σε συνθήκες διεθνούς ύφεσης, θα επιβαρυνθεί και πάλι η ελληνική οικονομία και ζωτικοί τομείς της για τα δημόσια έσοδα, όπως ο τουρισμός. Ταυτόχρονα, υπάρχει ανησυχία ΄λοτι για να καλυφθούν οι δαπάνες, η κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα κληθεί να βάλει το χέρι στο μαξιλάρι ρευστότητας, ενώ η κρίση που μόλις αποτυπώνεται στους δείκτες των χρηματιστηρίων, είναι πολύ πιθανό να αναθεωρήσει τους στόχους του προϋπολογισμού για το 2020.

Η κυβέρνηση μοιάζει να έχει εφησυχάσει από τις υποσχέσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε. ότι μπορεί να δοθεί ευνοϊκή έκθεση για το χρέος, αλλά μάλλον θα πάει στράφι αν η Ευρώπη μπει του χρόνου σε φάση ύφεσης.

ροη ειδησεων