Αρχική Πολιτική Αναγνωστοπούλου: "Επικίνδυνη η ακροδεξιά ρητορική της ΝΔ"

Αναγνωστοπούλου: «Επικίνδυνη η ακροδεξιά ρητορική της ΝΔ»

Τα όσα συμβαίνουν στην Βρετανία, όπως και όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, καταδεικνύουν ότι η ανικανότητα των συντηρητικών δυνάμεων να έχουν αφήγημα χωρίς να υιοθετήσουν ακροδεξιά ρητορική προκαλεί πολύ επικίνδυνα, ανατριχιαστικά φαινόμενα, τόνισε η αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών Σ. Αναγνωστοπούλου Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Το παράδειγμα της Βρετανίας καταδεικνύει την ανικανότητα του συστήματος των Συντηρητικών που έχουν εδώ και χρόνια την διακυβέρνηση, να κατανοήσει τις ανάγκες της κοινωνίας, είπε η κ. Αναγνωστοπούλου, οδηγώντας την στην ομηρία από τους λαϊκιστές εντός της ίδιας της παράταξης, όπως ο Μπόρις Τζόνσον και τελικά στο αδιέξοδο. «Ένα εθνικιστικό αφήγημα, ενός μεγαλείου (που για τον ίδιο τον βρετανικό λαό, πότε υπήρξε;) οδήγησε σε αυτό το αδιέξοδο», όπως υπογράμμισε.

Ευτυχώς, σε άλλες πολιτικές δυνάμεις όπως οι Εργατικοί πρυτάνευσε η λογική, για να μην οδηγηθεί η Βρετανία σε ένα άτακτο Brexit, πέραν όλων των άλλων γιατί είναι και ένα πάρα πολύ κακό παράδειγμα εθνικιστικής περιχαράκωσης, που μπορεί να οδηγήσει μία κοινωνία σε περιπέτειες, όταν οι κατεστημένες ηγεσίες δεν μπορούν να χειριστούν τα προβλήματα του παρόντος, συνέχισε η ίδια, σημειώνοντας ότι ανάλογη περίπτωση είναι και η χρεοκοπία της δικής μας χώρας. «Ευτυχώς υπήρξε ένας ΣΥΡΙΖΑ που κράτησε την κατάσταση που κράτησε την χώρα διαφορετικά, όχι σε εθνικιστικές αναδιπλώσεις», όπως τόνισε.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η σύγχρονη, νεοφιλελεύθερη Δεξιά, στην Βρετανία, την Ελλάδα, σε άλλες χώρες, «δεν μπορεί πια να στήσει το αφήγημά της, να νομιμοποιήσει τον σκληρό νεοφιλελευθερισμό, χωρίς σύμπραξη με ακροδεξιά στοιχεία και χωρίς υιοθέτηση ακροδεξιάς ρητορικής. Είναι ανατριχιαστικά τα φαινόμενα και στην Ελλάδα … τώρα με την ΝΔ στην κυβέρνηση τα βλέπουμε να πυκνώνουν», όπως προειδοποίησε, «είναι άκρως επικίνδυνο».

ροη ειδησεων