Αρχική Πολιτική "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ, θέλει να διατηρήσει τον αριστερό...

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ, θέλει να διατηρήσει τον αριστερό του χαρακτήρα»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ, θέλει να διατηρήσει τον αριστερό του χαρακτήρα, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το ζήτημα δεν είναι, για ένα κόμμα, να έχει απλά πολλά μέλη, το ζήτημα είναι να έχει εκείνες τις δημοκρατικές εσωτερικές λειτουργίες που θα επιτρέπουν στα πολλά μέλη να συμμετέχουν. Αυτή είναι η διαφορά της αριστεράς από τα άλλα κόμματα. Δεν θέλει απλώς πολλούς οπαδούς, θέλει ανθρώπους που να μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής.

Στους άλλους χώρους υπάρχει μια αντίληψη που περιορίζει στην κεντρική σκηνή της πολιτικής την στιγμή των εκλογών. Εμείς αντίθετα θεωρούμε ότι ενώ είναι πολύ σημαντική η στιγμή των εκλογών, εξίσου σημαντική είναι η συμμετοχή του πολίτη σε όλη την διάρκεια διαμόρφωσης της πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ, θέλει να διατηρήσει τον αριστερό του χαρακτήρα σε μια κρίσιμη εποχή που τα διλήμματα αναβιώνουν. Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, τώρα που το βασικό δίλημμα είναι αν θέλουμε να έχουμε νεοφιλελεύθερες πολιτικές της αγοράς ή αν θέλουμε να έχουμε κοινωνική Ευρώπη.

Οι άνθρωποι που ήταν σε μεγαλύτερη ανάγκη είχαν πολύ μεγάλες ανάσες από εμάς. Η μεσαία τάξη συνολικά ωφελήθηκε γιατί μπορέσαμε να διασώσουμε τους θεσμούς του κράτους πρόνοιας που ήταν υπονομευμένοι από την προηγούμενη διακυβέρνηση. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε, τα νοσοκομεία είχαν 700 εκατ. χρέος. Όταν παραδώσαμε την εξουσία υπήρχε πλεόνασμα 200 εκατ. ευρώ.

Εξάρχεια

Διερωτώμαι αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση να παίρνουμε μικρομάνες με μωρά. Αυτό είναι το πρόβλημα της εγκληματικότητας στη χώρα; Η ασφάλεια είναι δημόσιο και λαϊκό δικαίωμα. Δεν είναι όμως θέμα ασφάλειας το να παίρνεις τα μωρά και να έχεις φωνάξει τις κάμερες ώστε να δώσεις χαρακτηριστικά δημοσιογραφικού γεγονότος. Δεν είναι εγκληματίας ούτε το μωρό, ούτε η μάνα.

ροη ειδησεων