Αρχική Κοινωνία Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Β. Θάνου για έκδοση προσωρινής διαταγής

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Β. Θάνου για έκδοση προσωρινής διαταγής

Ο προεδρεύων του Θερινού Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείς, αντιπροέδρος Μιχάλης Πικραμένος, απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει η Βασιλική Θάνου και η Άννα Νάκου, πρώην πρόεδρος και πρώην αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η Βασιλική Θάνου και η Άννα Νάκου με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν στο ΣτΕ ζητούσαν να παγώσει η διαπιστωτική πράξη έκπτωσή τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν, ενώ έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Τα δύο πρώην στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν επίσης υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστήριο και αίτηση ακύρωσης των πράξεων έκπτωσής τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Βασιλική Θάνου και η Άννα Νάκου στρέφονται κατά των διαπιστωτικών πράξεων αυτοδίκαιης εκπτώσεώς τους από τις θέσεις τους.

Στην προσφυγή τους υποστηρίζουν πως η θέσπιση του ασυμβίβαστου που εισήχθη με τον νόμο 4623/2019 της κυβέρνησης κατ’ εφαρμογήν του οποίου κηρύχθηκαν έκπτωτες εμφανίζει σωρεία παραβάσεων τόσο της κοινοτικής όσο και της εθνικής νομοθεσίας.

ροη ειδησεων