Αρχική Πολιτική Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης

Παναγιωτάκης: Η ΔΕΗ δεν είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης

Στην ομιλία ενώπιον του νέου Προέδρου της ΔΕΗ, ο απερχόμενος πρόεδρος της Εμμανουήλ Παναγιωτάκης διατύπωσε θετική άποψη για την εικόνα της επιχείρησης και τόνισε ότι: «Η ΔΕΗ κάθε άλλο παρά στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι. Λυπάμαι πολύ και ανησυχώ όταν ακούγονται δραματοποιημένες δηλώσεις».

Ο κ. Παναγιωτάκης υποστήριξε πως τα βραχυπρόθεσμα προβλήματα ρευστότητας της ΔΕΗ, της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, και η επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών που άρχισε να εμφανίζεται από το 2 ο εξάμηνο του 2018 με αποτέλεσμα στο κλείσιμο του έτους ζημιές 356 εκατ. ευρώ (χωρίς εννοείται τις εφάπαξ λογιστικές εγγραφές), «ήταν συνέπεια των γνωστών εξωγενών παραγόντων, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη κοινωνική πολιτική μη μετακύλισης των επιβαρύνσεων στην κατανάλωση. Μια πολιτική που έχει πλέον φθάσει στα όρια της. Ωστόσο αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με συγκεκριμένες δράσεις. Δεν χρειάζεται δραματοποίηση».

Τέλος υπερθεμάτισε των μέτρων που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση για την κατάργηση των ΝΟΜΕ, τη μη πώληση των υδροηλεκτρικών μονάδων, καθώς και για τον μη τεμαχισμό της εταιρείας.

ροη ειδησεων