Αρχική Πολιτική Χρυσοβελώνη: Η χώρα δεν μπορεί να πέσει πολλές φορές κάτω και να...

Χρυσοβελώνη: Η χώρα δεν μπορεί να πέσει πολλές φορές κάτω και να αναταχθεί επίσης πολλές φορές

Απόσπασμα από την συνέντευξη της πρώην υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη, στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στον δημοσιογράφο Χρυσόστομο Λουκά

«Δεν αξιοποιούν στην κυβέρνηση σήμερα, την δημιουργία του καταπιστευτικού λογαριασμού για την μείωση των πλεονασμάτων και την αύξηση του δημοσιονομικού χώρου. Πολύ σωστά το έθιξε ο κ. Χαρίτσης, πως είναι δυνατόν να πηγαίνει να μιλήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους και ταυτόχρονα να προσπαθεί να κατακρημνίσει ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς υπάρχει η έκθεση της Κομισιόν η οποία μιλάει για τα πολύ καλά αποτελέσματα και την σωστή οδό που ακολούθησε η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια.

Πολύ απλά αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να αξιοποιήσουν ότι καλό τους έδωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία έστρωσε τον δρόμο και η χώρα πορεύεται ασφαλώς και βγήκαμε από τα μνημόνια, ακριβώς πριν ένα χρόνο, όταν η τότε αντιπολίτευση μιλούσε για τέταρτο μνήμονιο. Μετά από οκτώ χρόνια που άλλοι έβαλαν την χώρα στα μνημόνια εμείς καταφέραμε να την βγάλουμε.

Όχι μόνον αυτό, αλλά μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια άρχισε η ανάταξη και της οικονομίας της χώρας και των πολιτών εκείνων που είχαν πληγεί περισσότερο από την κρίση.

Θυμίζω την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου, την επάνοδο των εργασιακών δικαιωμάτων,τα οποία ως φαίνεται η τωρινή κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο με την μη αιτιολόγηση των απολύσεων και που προσπαθεί να δικαιολογήσει με φαιδρούς ισχυρισμούς και την λελογισμένη ανάταξη και οικονομική πολιτική που ακολουθήσαμε.

Ο ουσιαστικός χρόνος που είχε την διακυβέρνηση η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν καθαρός ούτε δέκα μήνες από την μέρα πού βγήκαμε από το μνημόνιο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν πολύ θετικά πράγματα. Ότι μάλιστα λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα απογειώσει την οικονομία,το οφείλει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδώσαμε πλεόνασμα και πολίτες που σιγά σιγά άρχισαν να ανακουφίζονται.

Είναι πολύ σημαντικό να τα αξιοποιήσει όλα αυτά η σημερινή κυβέρνηση, γιατί δεν μπορεί η χώρα να πέσει πολλές φορές κάτω και πολλές φορές να αναταχθεί και πάλι.»

ροη ειδησεων