Αρχική Πολιτική Γεωργαντάς: Δεν είναι κακό να αλλάξουμε άποψη για την αιτιολογημένη απόλυση!

Γεωργαντάς: Δεν είναι κακό να αλλάξουμε άποψη για την αιτιολογημένη απόλυση!

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γ. Γεωργαντάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κόντρα, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

* Σχετικά με τα πρωτογενή πλεονάσματα

Η συμφωνία που έχει γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση τηρείται και θα τηρηθεί. Ταυτόχρονα, όσα έχουμε διατυπώσει προεκλογικά για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων θα τα υλοποιήσουμε. Βέβαια θα γίνουν κι άλλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Ήδη δανειστήκαμε με το μικρότερο επιτόκιο από όταν μπήκαμε στην Ο.Ν.Ε και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα, την στιγμή που πρέπει θα προχωρήσουμε και στην μείωση των πλεονασμάτων.

* Έχουν αλλάξει όμως τα χρονοδιαγράμματα που είχατε στόχο προεκλογικά…

Δεν μπορεί κανείς τώρα να κάνει μείωση πλεονασμάτων. Πρώτα θα δούμε τις οικονομικές εξελίξεις γενικότερα και θα τεθεί το ζήτημα αυτό στο τέλος του 2020, αρχές του 2021, αλλά αυτό δεν είναι θέσφατο, μπορεί να τεθεί και νωρίτερα.

Θα δουν οι δανειστές μια τέτοια επενδυτική ανάπτυξη και μεταρρυθμιστική πρόοδο που δεν θα μπορούν να μας αρνηθούν την μείωση!

* Σας κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση ταμείο 30 δισ και σήμερα η Κομισιόν έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ εσείς τούς κατηγορούσατε για καταστροφή. Δεν ξεκίνησαν τα θετικά από τις 7 Ιουλίου…

Εμείς δεν ασκήσαμε ποτέ μίζερη πολιτική. Λέγαμε ότι καταστρεφόταν η μεσαία τάξη, ενώ εμείς θέλουμε να αναταχθεί.

Το ότι μας άφησαν γεμάτα ταμεία δεν σημαίνει ότι όλη η κοινωνία ήταν καλά. Εμείς δεν μηδενίζουμε τα πάντα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έφεραν φτώχεια στον ελληνικό λαό.

* Μας λέγατε ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις αιτιολογημένες απολύσεις σας δεσμεύει και λίγες μέρες μετά καταργήσατε το νόμο. Εν τω μεταξύ,α στο νόμο αυτό ήταν και ο ΣΕΒ.

Τον ψηφίσαμε το νόμο αλλά είδαμε ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει γιατί απέκλειε κάποιους ανθρώπους και ήταν στίγμα για τον εργαζόμενο. Δεν είναι κακό να αλλάξουμε άποψη.

Όσο για τον ΣΕΒ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολύ καλές σχέσεις μαζί του!

ροη ειδησεων