Αρχική Πολιτική "Δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για αποζημιώσεις στη Σαμοθράκη"

«Δεν είναι σκόπιμο να μιλάμε για αποζημιώσεις στη Σαμοθράκη»

Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra, με τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.

* Ποια είναι τα βασικά μέτρα στήριξης της Σαμοθράκης;

Τα βασικά μέτρα είναι η:

– πλήρης αποκατάσταση της σύνδεσης του νησιού με την ηπειρωτική χώρα

– αλλαγή των όρων για τις άγονες γραμμές για να μην έχουμε από δω και μπρος τέτοια φαινόμενα

– ενίσχυση των υποδομών, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολύ θράσος όταν άφησε χωρίς υποδομές το νησί μετά την καταστροφή του 2017, γιατί δεν έκανε ούτε ένα έργο παρόλο που είχαν ανακοινώσει 4.5 εκατομμύρια για τις υποδομές και δεν έκαναν τίποτα

– και τέλος αυτό που δεν διάβασαν καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ, η τουριστική προβολή του νησιού. Τους βοηθήσαμε όλο αυτό το διάστημα, είναι χαρακτηριστικό ότι είχα προσωπικά ευχαριστήριο από την υπουργό Εξωτερικών της Ρουμανίας, για την βοήθεια που δώσαμε στους εγκλωβισμένους συμπατριώτες της.

* Ο απερχόμενος δήμαρχος σήμερα έδωσε και προσωπικό παράδειγμα για την καταστροφή που υπέστησαν. Αυτοί οι άνθρωποι που καταστράφηκαν θα αποζημιωθούν;

Υπήρξαν αρκετές ακυρώσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα,οι υπηρεσίες τουρισμού δίνουν 40% έως 50%, που είναι μεγάλο ποσοστό, πολύ μεγάλο, καί εδώ είμαστε για να δούμε πως θα εντείνουμε τις προσπάθειες για να το ανατρεψουμε.

Δεν είναι σκόπιμο να συζητάμε για αποζημιώσεις αφού πρέπει όλοι να κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να κλείσει η σεζόν με μικρές απώλειες!

ροη ειδησεων