Αρχική Πολιτική "Η καλή συνεργασία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού διασφαλίζεται μόνο μέσω της ανεξαρτησίας...

«Η καλή συνεργασία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού διασφαλίζεται μόνο μέσω της ανεξαρτησίας τους»

Επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της αρμόδιας Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις πρώτες ευρωπαϊκές αιχμές για την παύση της Βασιλικής Θάνου να έρχονται στην επιφάνεια.

Όπως επεσήμανε η εκπρόσωπος, «Ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε την επίτροπο Βεστάγκερ σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση. Σε γενικές γραμμές η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της την υιοθέτηση από τη Βουλή νέας νομοθεσίας που περιλαμβάνει τη διάταξη σχετικά με το ασυμβίβαστο στην Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το εν λόγω ζήτημα», προσθέτοντας ότι η Επιτροπή «υποστηρίζει θερμά την ανεξαρτησία των εθνικών αρχών ανταγωνισμού. Αυτός είναι και ο στόχος της σχετικής ευρωπαϊκής οδηγίας που πρέπει να εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πριν από την 4η Φεβρουαρίου 2021″.

Σημειώνεται ότι η… παράταιρη ταχύτητα εν μέσω αυγουστιάτικης ραστώνης, με την οποία κινήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, ταυτίζεται χρονικά με το σφραγισμένο πόρισμα των Ελεγκτών για το Άργος το οποίο έχει ήδη παραδοθεί…

Πληροφορίες από Documento

ροη ειδησεων