Αρχική Πολιτική Ο δικηγόρος και ο εξ απορρήτων

Ο δικηγόρος και ο εξ απορρήτων

Για τον Γρηγόρη Δημητριάδη έχει γραφτεί επανειλημμένα – χωρίς να διαψευστεί- ότι θα είναι ο συνδετικός κρίκος του πρωθυπουργικού γραφείου με τη νέα διοίκηση της ΕΥΠ.Είναι γνωστός δικηγόρος, μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη με περγαμηνές.

Από την άλλη, ο Θανάσης Νέζης είναι ένας άνθρωπος του οποίου το βιογραφικό επίσης αγνοείται. Εμφανίζεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν για πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής και έκτοτε ανήκει στο δυναμικό της ΝΔ, αυτό φαίνεται πως είναι το επάγγελμα του .

Η αλήθεια πάντως, αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα, πως είναι ένας άνθρωπος που ναι μεν χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, από την άλλη όμως έχει και αρκετές αντιπάθειες.

Μια και κατάγεται από την Μεσσηνία, χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Messinianews πριν από έναν περίπου χρόνο: “Πλέον, πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Πελοπόννησο “χρεώνουν” στον κ. Νέζη τις διενέξεις που υπάρχουν σε όλους τους νομούς και κυρίως στην Μεσσηνία. Μάλιστα, όπως σημειώνουν στελέχη της ΝΔ από τη Μεσσηνία, ο κ. Νέζης επιχειρεί να αναλάβει το ρόλο του κομματάρχη, το ρόλο του ανθρώπου που, υποτίθεται, ότι μπορεί να μεσολαβήσει στον πρόεδρο για να … βολέψει όψιμους και παλιούς του φίλους.

Ο κ. Νέζης, σύμφωνα πάντα με τα στελέχη της ΝΔ, είναι ο άνθρωπος που τάζει θέσεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μεσσηνία και θέσεις υποψηφίων δημάρχων. Μάλιστα,ο κ. Νέζης το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίζεται σε διάφορες εκδηλώσεις στη Μεσσηνία παριστάνοντας τον … μυστικό πράκτορα του προέδρου, ο οποίος “μετράει” το κλίμα και αξιολογεί πρόσωπα και καταστάσεις. Παρά το γελοίο του πράγματος ο κ. Νέζης έχει καταφέρει να πείσει μια σημαντική μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για την … αυθεντία του. Ωστόσο, παρότι ο κ Νέζης ξεγελά ακόμα τους Μεσσήνιους με κομματικά …. καθρεφτάκι α, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, σοβαρά στελέχη της ΝΔ αντιμετωπίζουν με … θυμηδία τη δυνατότητα ουσιαστικής παρέμβασης του κ. Νέζη στη ΝΔ.”

Κι αν φανταστεί κανείς ότι στο συγκεκριμένο δημοσίευμα υπάρχει κάποια… ιδιοτέλεια λόγω εντοπιότητας, ας πάμε στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην εφημερίδα “Μαχητής της Θράκης” όπου σέ δημοσίευμα του Οκτωβρίου του 2014, λίγους μήνες πριν από τις τότε περιφερειακές εκλογές, διαβάζουμε: ” Οργή λαού, οργή περιφερειακών για τις απειλές και τις “πιέσεις” του Νέζη στους Περιφερειακούς για τη στήριξη του πανικόβλητου Μέτιου της Ροδόπης! Έρχομαι εκ μέρους του προέδρου λέει ο ίδιος, ωστόσο τον διαψεύδει το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει άγνοια…! Στις εξελίξεις ωστόσο: Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες του “Μ” ο εμφανιζόμενος ως… “αγγελιοφόρος” του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αθανάσιος Νέζης, αφού είδε τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο από τον οποίο ζήτησε ωμά και στυγνά να “παραιτηθεί” από την υποψηφιότητα του υπέρ του Μέτιου, στη συνέχεια επισκέφθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη, όπου ωστόσο συνάντησε ιδιαίτερα… ψυχρή υποδοχή!”.

Από την έντυπη έκδοση της ΕΦ.ΣΥΝ/ 10.8.2019

ροη ειδησεων