Αρχική Πολιτική "Για να έχεις media με το μέρος σου πρέπει να μπεις σε...

“Για να έχεις media με το μέρος σου πρέπει να μπεις σε συναλλαγή, εμείς δεν το επιλέξαμε αυτό”

“Ο κ Πέτσας έχει χάσει τη μπάλα, αυτό δείχνουν οι δηλώσεις του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ανεργία στο 27% και την παραδώσαμε στο 17,2% τον μήνα Μάιο,θα δούμε και τον Ιούνιο τι θα δείξει το σύστημα. Εμείς εκτός από ότι βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και η χώρα στέκεται στα πόδια της, ταυτόχρονα ρίξαμε την ανεργία 10 μονάδες. Αυτή είναι η απόδειξη ότι οι προοδευτικές πολιτικές μπορούν και την οικονομία να ανατάξουν και την κοινωνία να στηρίξουν”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τραπεζιώτη.

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την κυρία Θάνου και την επιτροπή ανταγωνισμού: Επισημάναμε και στη Βουλή ότι η νομοθεσία της ΕΕ είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης με τις δικές μας θέσεις, αυτό το παραδέχθηκε και ο κ. Πικραμμένος στη Βουλή, ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τους θεσμούς.

Θυμίζω ότι ο περιβόητος κ. Κυριτσακης είχε κλείσει δεκαετία ως πρόεδρος ανεξάρτητης αρχής και είχε ως προϊστάμενο τον κ. Μυλωνάκη που τώρα είναι γενικός γραμματέας της Βουλής. Ο συγκεκριμένος ήταν ταυτόχρονα διευθυντής του γραφείου του προέδρου της επιτροπής ανταγωνισμού, περνούσαν όλα δηλαδή από τα χέρια του, και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Ιδού η υποκρισία!

Για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η ΝΔ η κ. Θάνου είναι απέναντι γιατί πήρε δύο αποφάσεις για ασφαλιστικά μέτρα σε υποθέσεις που λυμνάζουν. Με τον κ. Δραγασάκη,τον κ.Κρετσο, τον κ Παπαδημητρίου και εγώ, έχουμε στείλει από το 2017, επανειλημμένα επιστολές για το ζήτημα της μονοπωλιακής κατάχρησης στη διανομή Τύπου. Έχουμε μια τυπική και ουσιαστική σύγκρουση συμφερόντων γιατί ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου διανομής είναι καί ιδιοκτήτης εφημερίδων και μπορεί να διανέμει τα δικά του έντυπα προνομιακα εις βάρος των άλλων.

Για την κ. Νάκου

Η συγκεκριμένη έχει 30 χρόνια πείρας στο Δίκαιο Ανταγωνισμού. Από τα 30 χρόνια,τα επτά τα έχει περάσει στην ίδια την επιτροπή ανταγωνισμού. Εγώ της ζήτησα να με συμβουλεύει σε πολύ σημαντικά θέματα και με συνέδραμε για 20 μήνες.

Για το πλαίσιο στο επικοινωνιακό τοπίο

Για να πάρεις media με το μέρος σου, πρέπει να μπεις σε συναλλαγή με τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό δεν το επιλέξαμε εμείς. Εμείς επιλέξαμε να πληρώνεται η διαφήμιση,να βάλουμε τάξη στο τηλεοπτικό δίκτυο που εκκρεμούσε για δεκαετίες και να λειτουργούν πλέον με άδειες. Επιλέξαμε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και ως αυτόνομο δίκτυο και με πέντε κανάλια. Επιλέξαμε να βάλουμε παρά πολύ αυστηρούς κανόνες ως αναφορά τους εργαζόμενους …

Οι 400 εργαζόμενοι είναι προϋπόθεση και δεν είναι εύκολο κάποιος με νομικά μέσα να το αντιμετωπίσει.

Για τον ελληνικό δορυφορικό σταθμό

Ο κ. Πιερρακάκης προανήγγειλε κάποια αλλαγή για την οποία δεν έχει υπάρξει τεκμηρίωση. Μάθαμε ότι την αλλαγή την ζήτησαν κάποιοι εκτός της χώρας και είναι ένας τυπικός και νομικός υποβιβασμός του ελληνικού δορυφορικού σταθμού.

Εδώ είμαστε και θα τά δούμε όλα. Χαιρόμαστε που πλέον δεν τα αντιμετωπίζει η ΝΔ με χασκογελάκια και ανοησίες όπως έκανε όταν ήταν αντιπολίτευση και πλέον αντιλαμβάνεται ότι είναι πολύ σοβαρά ζητήματα και πρέπει να αντιμετωπίζονται με όρους εθνικής στρατηγικής.

ροη ειδησεων