Αρχική Πολιτική Σαντορινιός: Διολισθαίνουν σε αυθαιρεσίες- Εκχωρούν την δημόσια παιδεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ

Σαντορινιός: Διολισθαίνουν σε αυθαιρεσίες- Εκχωρούν την δημόσια παιδεία στα ιδιωτικά ΙΕΚ

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ

“Κατήργησαν την νομική σχολή στην Πάτρα, γιατί μας λένε ότι δεν υπάρχει χώρος για νομικές σχολές στην Ελλάδα… σοβαρά; Μα τέσσερα χρόνια μας λέγανε ότι λόγω μη ύπαρξης σχολών αναγκάζονται τα παιδιά μας να πάνε να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Αυτό που κάνουν είναι να εκχωρούν την δημόσια εκπαίδευση στην ιδιωτική. Ιδιωτικοποιούν την δημόσια παιδεία.”

Για το άσυλο

Να σταματήσουν να λένε ψέματα. Για τα κακουργήματα η αστυνομία παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα και σήμερα. Να σταματήσουν να διολισθαίνουν σε αυθαιρεσίες. Η διαβάθμιση των εγκλημάτων σε πλημμελήματα ή κακουργήματα δεν γίνεται από την κυβέρνηση. Γίνεται μετά από διαβούλευση μεταξύ αρμόδιων φορέων,η οποία , μάλιστα, διήρκεσε δέκα χρόνια. Αλλά, όταν συζητιόταν ο ποινικός κώδικας η ΝΔ έκανε προεκλογική εκστρατεία, παρόλο που η Βουλή ήταν ανοικτή.

Παράδειγμα: Με την κατάργηση του ασύλου, ένας καθηγητής που έχει προσωπική άποψη επικριτική προς τις αρχές, μπορεί να συλληφθεί,αν ένας φοιτητής τον καταγγείλει.

Δεύτερο παράδειγμα:  Με την κατάργηση του ασύλου,αν μια ομάδα φοιτητών κάνει έρευνα για ένα προϊόν και η παραγωγός εταιρεία τους καταγγείλει, αυτόματα η αστυνομία μπαίνει μέσα στο πανεπιστήμιο και σταματά την έρευνα.

Για το δωράκι στα ιδιωτικά ΙΕΚ και την κατάργηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ΑΕΙ, δεν λέει κουβέντα η ΝΔ. Χιλιάδες μαθητές θά πήγαιναν για εκπαίδευση στα πανεπιστήμια καί τώρα τα καταργούν , αναγκάζονται πλέον να πάνε στα ιδιωτικά ΙΕΚ.”

ροη ειδησεων