Αρχική Πολιτική Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση των φοιτητών στην Αθήνα

Μαζική συμμετοχή στη διαδήλωση των φοιτητών στην Αθήνα

Παρά τη ζέστη και το προχωρημένο του καλοκαιριού πολλοί φοιτητές διαδηλώνουν δυναμικά στο κέντρο της Αθήνας κατά της σχεδιαζόμενης κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου από τη νέα κυβέρνηση.

Κεντρικά συνθήματα τα «κάτω το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό» και «Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, το άσυλο με αγώνες θα υπερασπιστούμε».

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τα Προπύλαια και αυτή την ώρα πραγματοποιείται πορεία στην οδό Πανεπιστημίου, η οποία και θα καταλήξει στη Βουλή.

Στην διαδήλωση συμμετέχουν εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, αλλά και εργαζόμενοι που συμπαραστέκονται στα αιτήματα της φοιτητικής κοινότητας.

Άλλα συνθήματα που ακούγονται:

«Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, το άσυλο με αγώνες θα υπερασπιστούμε»

«Το σύστημα γεννάει τους εγκληματίες, όχι το άσυλο και οι ελευθερίες»

«Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, κάτω τα χέρια από τα πτυχία»

Στα καλέσματά τους το ΜΑΣ, η ΕΑΑΚ, το Bloco, η Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και άλλες αριστερές παρατάξεις διαμηνύουν ότι «δεν θα περάσει» η κατάργηση του ασύλου.

Στα καλέσματα τονίζεται πως η κυβέρνηση δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως αυτό της χρηματοδότησης, αλλά «χτυπάει» το άσυλο δεν έχει στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας όπως υποστηρίζει η κυβένηση, αλλά άλλους σκοπούς, όπως τη μελλοντική καταστολή αντιδράσεων, ενόψει αλλαγών στο χώρο της Παιδείας.

Πηγή: ΕΦ.ΣΥΝ

ροη ειδησεων