Αρχική Πολιτική Δεν είναι αντισημίτης ο Βορίδης, θα πάει και στο Εβραϊκό Μουσείο

Δεν είναι αντισημίτης ο Βορίδης, θα πάει και στο Εβραϊκό Μουσείο

Να πείσει ότι δεν είναι αντισημίτης και να αφήσει πίσω του το παρελθόν, παλεύει ο βουλευτής και υφυπουργός της ΝΔ, Μάκης Βορίδης. Γι’ αυτό αποφάσισε να επισκεφτεί τη Δευτέρα το πρωί το Εβραϊκό Μουσείο, για να μάθει – κάπως όψιμα βέβαια – «την μακρόχρονη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Βορίδης μπήκε πριν λίγες ημέρες στο στόχαστρο του ισραηλινού Τύπου αλλά και κυβερνητικών παραγόντων του Ισραήλ για αντισημιτικές δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν. Για να διώξει… τις σκιές είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξε αντισημίτης και ότι στο παρελθόν απλώς συγχρωτίστηκε, στους πολιτικούς χώρους που βρέθηκε, με άτομα τέτοιων αντιλήψεων. Μάλιστα αποκήρυξε «κάθε πράξη, παράλειψη ή ανοχή» του, «σε πράξη τρίτου που θα μπορούσε να εκληφθεί ως αντισημιτική ή νεοναζιστική» και δήλωσε φιλοισραηλινός.

Στην ίδια λογική, αποφάσισε να κάνει ακόμη μια κίνηση και να βγάλει μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τη Δευτέρα το πρωί στις 10:00 θα επισκεφτεί το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος – για να εκφράσει τη συγγνώμη του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, προς τον εβραϊκό λαό -, και στην οποία καταδικάζει την ρητορική του μίσους.

Η ανακοίνωση του Μάκη Βορίδη:

«Σε συνέχεια των δηλώσεων μου της 13/7/19, αύριο (Δευτέρα, 22/7/2019) και ώρα 10:00, πρόκειται να επισκεφθώ το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να διατυπώσω ξανά με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση μου σε κάθε ρητορική μίσους και άσκηση βίας που εκκινούν από ρατσιστικά κίνητρα εναντίον οιασδήποτε κοινωνικής ή θρησκευτικής ομάδας. Και βεβαίως αυτό περιλαμβάνει και την σφοδρή αντίθεση μου και στον αντισημιτισμό.

Η επίσκεψη μου στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος σηματοδοτεί και την ανάγκη μου να εκφράσω μια συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό επειδή στο παρελθόν και ο ίδιος προσωπικά καλλιέργησα πολιτικές και προσωπικές σχέσεις με αρνητές του Ολοκαυτώματος. Θέλω να τονίσω με απόλυτη σαφήνεια ότι θα συμβάλλω στη καταπολέμηση του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι ναζί εξοντώνοντας με βιομηχανικό τρόπο 6.000.000 Εβραίους, μεταξύ των οποίων και 65.000 Εβραίους συμπολίτες μας.

Είναι λοιπόν αυτή, για μένα, μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων αλλά και πηγή γνώσης της μακρόχρονης ιστορίας των Ελλήνων Εβραίων».

ροη ειδησεων