Αρχική Πολιτική Η Μει καλεί τον Μητσοτάκη να τηρήσει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά...

Η Μει καλεί τον Μητσοτάκη να τηρήσει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν χρειάζεται να το μάθουμε

Συγκεκριμένα, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει σε τηλεγράφημά του: «Τα συγχαρητήριά της για την εκλογή του έδωσε χθες τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και η κ. Τερέζα Μέι».

Προφανώς κατόπιν ενημέρωσης από το πρωθυπουργικό γραφείο προσθέτει: «Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαικής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή».

Όταν η Μέι κάλεσε τον Μητσοτάκη να τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών…

Όμως, δεν αναφέρει πουθενά πως η Τερέζα Μέι μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τηρήσει την εφαρμογή της.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι γράφει το press release της βρετανικής κυβέρνησης για τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας:

«On wider regional issues, the Prime Minister said that she believed the Prespes Agreement with North Macedonia was an important step forward and welcomed Prime Minister Mitsotakis’s commitment to honour its implementation».

Αυτό αναφέρει αυτολεξεί το γραφείο της Τερέζα Μέι.

ροη ειδησεων