Αρχική Απόψεις ΔΝΤ και διαπλοκή πίσω από τον «μπερντέ» του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΔΝΤ και διαπλοκή πίσω από τον «μπερντέ» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εκλογές 2019: Δύο είναι τα φανερά μειονεκτήματα της ΝΔ και του προέδρου της στην πορεία προς την 7η Ιουλίου. Το πρώτο είναι το ίδιο το σκληρό και αντικοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ, του οποίου οι «θέσεις»για τις εργασιακές σχέσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα προκαλούν «σοκ και δέος». Το δεύτερο βασικό μειονέκτημα είναι η εμφανής πολιτική ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Σε μια απευθείας μεταξύ τους αντιπαράθεση ο συνδυασμός των νεοφιλελεύθερων επιλογών και της πολιτικής του ανεπάρκειας θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικός για τον αρχηγό της ΝΔ.

Του Μενέλαου Γκίβαλου – Νέα Σελίδα

Γι’ αυτό, και σύμφωνα με τις συνταγές των επικοινωνιολόγων του, κρύβεται ο ίδιος και ταυτόχρονα «θολώνει» τα νερά και επιδιώκει να δημιουργήσει σύγχυση όσο αφορά στις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις της ΝΔ. Η «σύγχυση» αυτή προκαλείται μέσα από μια ορισμένη συνταγή: πρώτα αποκαλύπτει ο ίδιος ο αρχηγός της ΝΔ τη θέση του (8ωρο, 7ημέρη εργασία, προσλήψεις μία προς πέντε στο Δημόσιο, ασφαλιστικό Πινοσέτ κ.λπ.), στη συνέχεια η θέση διαψεύδεται ως ψεύτικη είδηση που κατασκεύασε ο ΣΥΡΙΖΑ και σε επόμενη φάση διατυπώνεται μια τρίτη θέση με «εάν, όταν, ίσως, θα δούμε…».

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να πορευτεί στην εκλογική αναμέτρηση με τη «δύναμη αδράνειας» του αποτελέσματος της 26ης Μαΐου. Δεν θέλει να παρεμβληθεί κανένας άλλος «εξωτερικός» παράγων και να διαταράξει αυτή τη τροχιά. Εδώ ακριβώς πρέπει να δοθεί ένα ιδιαίτερο πολιτικό βάρος από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας. Πριν απ’ όλα θα πρέπει να διαλυθεί η σύγχυση και η «ομίχλη» γύρω από το πρόγραμμα της ΝΔ και να αποκαλυφθεί σε κάθε πολίτη τι είναι και πού το πάει η ΝΔ και το σύστημα των συμφερόντων που αυτή εκπροσωπεί. Σε κάθε αναφορά, σε κάθε ομιλία, σε κάθε επικοινωνία με τους πολίτες θα πρέπει να τους εξηγηθεί με απλά λόγια τι τους περιμένει από τις 8 Ιουλίου εάν κυβερνήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το καθεστώς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εμφανίζεται και πάλι στο προσκήνιο μέσα από το σχήμα Κυριάκος Μητσοτάκης – Φώφη Γεννηματά, για να συνεχίσει το έργο που «διακόπηκε» τον Δεκέμβριο του 2014. Για να εφαρμόσει τις ίδιες, ίσως και χειρότερες, πολιτικές με εκείνες τις καταστροφικής περιόδου 2012-2014 και να προωθήσει την «υποθήκη» που άφησε το email Χαρδούβελη.

Κι αυτή η σύγχρονη σύμπραξη ΚΙΝΑΛ – ΝΔ, αφού δεν μπόρεσε επί τεσσεράμισι χρόνια να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε «αριστερή παρένθεση» επιδιώκει τώρα να «σβήσει από τον χάρτη» όλα τα εργασιακά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, το κοινωνικό κράτος και τις δομές αλληλεγγύης που πέτυχαν οι κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλει να μετατρέψει σε «παρένθεση», όχι μόνο το έργο αλλά και τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές αξίες που υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η διαπλοκή, η διαφθορά, τα στυγνά επιχειρηματικά συμφέροντα, εκείνοι που παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη για σκάνδαλα και διαφθορά πρέπει να βρουν «καθαρό το έδαφος» ώστε να συνεχίσουν άμωμοι και αποκαθαρμένοι το θεάρεστο έργο τους. Οσον αφορά στους «πρόθυμους» που συμπαρίστανται αμέσως ή εμμέσως στον κ. Μητσοτάκη, προσετέθη τώρα και ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο οποίος, ενώ μέχρι πρόσφατα απειλείτο από το «σύστημα» με παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο, αίφνης μετετράπη σε εκλεκτό των ΜΜΕ της διαπλοκής, γενόμενος δεκτός με τιμές και δόξες από αυτά.

Το «πολιτικό του διαβατήριο» περιείχε δύο φράσεις – κλειδιά: ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ και ότι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι άχρηστη αν όχι καταστροφική. Ολα αυτά θα πρέπει να γίνουν γνωστά και να καταγγελθούν ανοικτά. Σε τελευταία ανάλυση, εάν οι ψηφοφόροι προτιμούν τη ΝΔ, ας την ψηφίσουν απευθείας.

Δεν χρειάζονται μεσολαβητές και «καλοθελητές» τύπου Γεννηματά – Βαρουφάκη, που τους αντιμετωπίζουν ως πολιτικά εμπορεύματα για να παραδώσουν την ψήφο τους στον Κυριάκο Μητσοτάκη.Η αναμέτρηση είναι κορυφαίας σημασίας και πολύ σκληρή λόγω των συμφερόντων που συγκρούονται. Ο λαός πρέπει να γνωρίζει την καθαρή αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, ώστε να κρίνει με πλήρη γνώση και με καθαρή συνείδηση. Αλλωστε, ούτε η άγνοια ούτε η «σιωπή των αμνών» ταιριάζουν στη δημοκρατία μας, στην κοινωνία μας, στους συμπολίτες μας.

ροη ειδησεων