Αρχική Πολιτική Σβίγκου: Ο μόνος με αξιόπιστο σχέδιο για μείωση της ανεργίας είναι ο...

Σβίγκου: Ο μόνος με αξιόπιστο σχέδιο για μείωση της ανεργίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο μόνος ο οποίος έχει αξιόπιστο σχέδιο για την ανάπτυξη είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ακριβώς επειδή είμαστε αυτοί οι οποίοι αυξήσαμε τις εξαγωγές, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και η χώρα επέστρεψε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας 400 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας μέχρι το 2018 και 110 χιλιάδες θέσεις εργασίας τώρα, το πρώτο τετράμηνο του ’19». ανέφερε η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.

Για τις εξαγγελίες της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, η Ράνια Σβίγκου διερωτήθηκε ακόμη: «Γιατί δεν έφεραν ποτέ την ανάπτυξη όταν ήταν στην κυβέρνηση μέχρι το 2015; Γιατί δεν έφεραν ούτε την ανάπτυξη ούτε τις φοροελαφρύνσεις όσο κυβέρνησαν και θα τις φέρουν τώρα;».

Σχετικά με το ζήτημα της ανεργίας, η Ράνια Σβίγκου υπενθύμισε ότι «την περίοδο ’10- ’14 χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Εμείς καταφέραμε να δημιουργηθούν 400 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Η Ράνια Σβίγκου αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να αναμένουν οι εργαζόμενοι, στην περίπτωση που η ΝΔ βρεθεί στην κυβέρνηση: «Είχαμε δει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις να έχουν ανασταλεί, οι μισθοί να έχουν συρρικνωθεί, η αδήλωτη εργασία να είναι στο 20% με ένα Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας ισοπεδωμένο, το οποίο θέλουν εκ νέου να διαλύσουν. Είδαμε τι συνέβη τις προηγούμενες μέρες με στέλεχος της Ν.Δ. στο οποίο και έχει ασκηθεί μήνυση μετά από επίθεσή του σε επιθεωρητή του ΣΕΠΕ».

«Η κυβέρνηση έκανε στοχευμένες πολιτικές τόσο για τη μείωση της ανεργίας, όσο και για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Γι αυτό επεκτείναμε 15 κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός κατά 11% και για τους νέους κατά 27%, μειώθηκε η αδήλωτη εργασία στο 9%», είπε η κ. Σβίγκου και κατέληξε: «Και σε κάθε περίπτωση, οι νέοι άνθρωποι θέλουν να ακούσουν τι θα γίνει από δω και πέρα. Και στο από δω και πέρα εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι δίνουμε έμφαση στους νέους και στις γυναίκες, στη μείωση της ανεργίας, θέλουμε να δημιουργήσουμε 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας κι είμαστε

Σχετικά με το ζήτημα της σύγκλησης του ΚΥΣΕΑ, είπε ότι «το πότε θα συγκληθεί ένα θεσμικά προβλεπόμενο όργανο όπως το ΚΥΣΕΑ, το καθορίζουν οι ίδιες οι εξελίξεις, εξελίξεις τις οποίες οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε και με ψυχραιμία και με αποφασιστικότητα».

Κληθείσα να σχολιάσει τη στάση της ΝΔ, η κ. Σβίγκου είπε ότι «διάφορες προσεγγίσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις τελευταίες ημέρες αλλά και από τον φιλικό Τύπο της Ν.Δ. που κατηγορούσαν για τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ είναι ανεύθυνες, γιατί οι ίδιοι που κατηγόρησαν τον κ.Τσίπρα για τα γρήγορα αντανακλαστικά του ως προς τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ, θα ήταν οι πρώτοι που θα έλεγαν ότι λιάζεται στην παραλία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αντί να προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας».

ροη ειδησεων