Αρχική Πολιτική Ο Πουλής του ΚΕΕΛΠΝΟ υποψήφιος με τη ΝΔ

Ο Πουλής του ΚΕΕΛΠΝΟ υποψήφιος με τη ΝΔ

Σύμφωνα με το altsantiri.gr όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ κλήθηκαν να υπογράψουν και να καταθέσουν μαζί με τον υπόλοιπο φάκελο της υποψηφιότητάς τους υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986).

Η συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση απαιτεί ρητά και κατηγορηματικά από τους υποψήφιους να βεβαίωσουν ότι μεταξύ άλλων «δεν εκκρεμεί εις βάρος μου ποινική δίωξη / προκαταρκτική εξέταση / προανάκριση / κύρια ανάκριση, για κακούργημα ή για τα ανωτέρω πλημμελήματα».

Ποια είναι τα ανωτέρω καρκουργήματα / πλημμελήματα;

«Της κλοπής, της υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), της απάτης, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της απιστίας δικηγόρου, της δωροδοκίας, της καταπίεσης, της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος, της καθ` υποτροπή συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται στην υπεύθυνη δήλωση.

Συνεπώς, αν η υπόθεση είναι ανοιχτή και ο κ. Πουλής παραμένει διωκόμενος για το αδίκημα της απιστίας τότε υπάρχει ζήτημα με την υποψηφιότητα του.

ροη ειδησεων