Αρχική Πολιτική "Να μην ξεχνά ο ελληνικός λαός ότι πίσω από τις ιδιωτικοποιήσεις κρύβονται...

«Να μην ξεχνά ο ελληνικός λαός ότι πίσω από τις ιδιωτικοποιήσεις κρύβονται οι απολύσεις»

Συνέντευξη της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, στον ρ/σ «Πρώτο Πρόγραμμα» της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τον Αλφόνσο Βίταλη.

«Η παράμετρος του δημοκρατικού και αποτελεσματικού κράτους υλοποιείται όλα αυτά τα 4 χρόνια και εχθές δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στο τι παρέλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τι πέτυχε στα χρόνια της μνημονιακή εποχής και τι δριμολογήθηκε από τον Αύγουστο και μετά καθώς και το πως προχωράμε.

Είναι πολύ σημαντικό που ο διάλογος μετατοπιζεται σε προγραμματικο επίπεδο και είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια όπου είναι ευδιάκριτες οι διαφορές του Προοδευτικού – δημοκρατικού πόλου ο οποίος εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και οι συντηρητικές – νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εκφράζονται από τη ΝΔ.

Στις 7 Ιουλίου ο πολίτης θα κληθεί να αποφασίσει τον δρόμο που θα επιλέξει για την προσωπική του ζωή, για την οικογένειά του και για την πορεία της χώρας μας. Το τρίπτυχο που έθεσε και ο πρωθυπουργός εχθές είναι αλληλεγγύη, αποφασιστικότητα και ασφάλεια. Η ΝΔ αυτή τη στιγμή αμφισβητεί τα δεδομένα που έχει ο ελληνικός λαός και οφείλει να τα γνωρίζει όταν θα πάει για να ψηφίσει.

Δηλαδή, έχουμε τον κανόνα 1 προς 1, πράγμα που σημαίνει ότι φέτος έχουμε 9000 για την παιδεία, την υγεία, τα ΚΕΠ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης λέει επιστροφή στον κανόνα 1 προς 5,πραγμα που σημαίνει καμία πρόσληψη σε ότι αφορά το κοινωνικό κράτος, την παιδεία και την υγεία. Το 1 προς 5 στις 9000 προσλήψεις είναι 1800 που σημαίνει ίσα που καλύπτονται οι προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας και στις παραγωγικές σχολές των ενόπλων δυνάμεων.
Το δεύτερο για το οποίο μιλά ο κ Μητσοτάκης είναι η ιδιωτικοποίηση της παιδείας και της υγείας και επίσης μιλά για παράδοση των υπηρεσιών του δημοσίου σε εργολαβικά συμφέροντα, πράγμα που κεκαλυμμένα σημαίνει απολύσεις.

Αυτό ισχύει και για την ΕΡΤ. Όταν στις 11 Ιουνίου του 2013 ο Σαμαράς έριξε το μαύρο δεν ήταν μόνο μια αντιδημοκρατική ενέργεια, ήταν προσβολή για την δημοκρατία. Η ΕΡΤ είναι ένας πυλώνας ενημέρωσης και πολιτισμού.

Μπορεί να μην μιλάει ανοικτά για απολύσεις ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχουν πάρει το μήνυμα των αντιδράσεων από τις 3000 απολύσεις που είχαν κάνει στην ΕΡΤ, αλλά ο λαός να μην ξέχνα ότι πίσω από την κατάργηση των υπηρεσιών βρίσκεται ο πέλεκυς των απολύσεων.

ροη ειδησεων