Αρχική Απόψεις Η τακτική των «αμνών» του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η τακτική των «αμνών» του Κυριάκου Μητσοτάκη

'Μετά τις εκλογές ο «αμνοί» θα γίνουν «λύκοι»'

Μέχρι και ο Αδωνις σταμάτησε να ουρλιάζει ενώ ο Βορίδης το παίζει … αθώα περιστερά. «Ηρεμοι», «μην φωνάζετε» , «ευπρεπείς», «με χαμηλούς τόνους» . Πρόκειται για την «γραμμή» της ηγεσίας Μητσοτάκη που ξετυλίγεται αμέσως μετά τις ευρωεκλογές..Την ακολουθούν όλα σχεδόν τα στελέχη κατά την εμφάνισή τους στα τηλεοπτικά πάνελ Πρόκειται για «γραμμή» που έχει στόχο να αποτρέψει την συσπείρωση στον ΣΥΡΙΖΑ χιλιάδων πολιτών που διάλεξαν την αποχή ή έριξαν την ψήφο τους σε άλλα μικρά , προοδευτικά κόμματα. Γραμμή που επιδιώκει να κρύψει κατά την προεκλογική περίοδο το βαθιά ταξικό , αντιλαικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι η τακτική των «αμνών» να κρατήσει μέχρι τις 7 Ιούλη. Μετά τις εκλογές ο «αμνοί» θα γίνουν «λύκοι». Αν βέβαια σχηματίσει κυβέρνηση ο Κυριάκος. Τότε θα επανέλθουν οι απειλές , οι εμφυλιοπολεμικές κραυγές, τα «θα σας πάω μέχρι τέλους» του Σαμαρά με τις ευλογίες του Κυριάκου. Τότε θα αποκαλυφθεί το πραγματικό πρόσωπο της συγκεκριμένης ηγεσίας.

Ας μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία. Ο Μητσοτάκης και οι υπόλοιποι της ιεραρχίας μαζί με τους διάφορους Βενιζέλους και Λοβέρδους δεν θέλουν μόνο να ανακόψουν την δικαστική έρευνα για σκάνδαλα όπως η NOVARTIS και το ΚΕΕΛΠΝΟ ή να σταματήσουν την έρευνα για υπόδικους όπως ο Μαρινάκης. Δεν θα μείνουν μόνο στα κόλπα που κάνουν για την επιλογή δικαστών. Θέλουν εκδίκηση , θέλουν διώξεις , θέλουν μία σκληρή ρεβάνς για τόσα χρόνια που έμειναν εκτός εξουσίας.

Σε κάθε περίπτωση «λύκοι» θα ξαναγίνουν μετά τις εκλογές . Την κυβερνητική εξουσία όμως στο χέρι δεν την έχουν. Για αυτό άλλωστε ξετυλίγουν την τακτική του ….προβάτου. Γιατί φοβούνται. Φοβούνται μήπως οι χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες που απείχαν ή έδωσαν αλλού την ψήφο τους , συσπειρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για πολίτες που απεχθάνονται κάθε πτυχή του προγράμματος της ΝΔ και θα εμποδίσουν την εφαρμογή του. Τότε γνωρίζουν ότι θα βρεθούν μπροστά σε μία εκλογική ανατροπή που θα τους θέσει και πάλι στα έδρανα της αντιπολίτευσης . Είναι πλέον στο χέρι των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ να φθάσουν από άκρη σε άκρη στην επικράτεια , σε κάθε πολίτη τον σχεδιασμό μας για μία προοδευτική Ελλάδα , αποτρέποντας την επάνοδο στην εξουσία του Κυρ. Μητσοτάκη.

Πηγηtvxs.gr

ροη ειδησεων