Αρχική Κοινωνία Σεισμοί σε Κορυτσά και μεταξύ Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων

Σεισμοί σε Κορυτσά και μεταξύ Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων

Αισθητές σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας, της νότιας Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας έγιναν σεισμικές δονήσεις που έγιναν σήμερα το πρωί με διαφορά 10 λεπτών.

Ο πρώτος ήταν 5 Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 6:26 στην Κορυτσά, ο δεύτερος 4,8 Ρίχτερ στις 6:33 μεταξύ Ηγουμενίτσας και Ιωαννίνων για να ακολουθήσουν δύο μετασεισμοί μεγέθους 4,3 και 3 Ρίχτερ με επίκεντρο την πρώτη περιοχή.
Αυτή προσδιορίζεται συγκεκριμένα 47 χιλιόμετρα δυτικά της Καστοριάς κοντά στην αλβανική πόλη Ερσέκα και είχε εστιακό βάθος στα 3,5 χλμ., σύμφωνα με την αυτόματη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας, έκανε λόγο για μπαράζ σεισμικών δονήσεων στο ίδιο γεωτεκτονικό περιβάλλον με μικρά μεγέθη σε ρήγματα που συσχετίζονται.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι πρόκειται για εξαιρετικά σεισμική περιοχή, χωρίς συχνή σεισμικότητας, και τόνισε ότι δεν χρειάζεται οι κάτοικοι να πανικοβάλλονται και να ανησυχούν, καθώς οι σεισμοί πανικός και ανησυχία αφού οι δονήσεις ήταν σε θέση να παραλάβουν τις σεισμικές φορτίσεις.

ροη ειδησεων