Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις Ρήγας: 40 χρόνια τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια κόμματα...

Ρήγας: 40 χρόνια τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια κόμματα πτώχευσαν τη χώρα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, στο Open: 40 χρόνια τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες οικογένειες, τα ίδια κόμματα πτώχευσαν τη χώρα

 

H συνέντευξη

  • Σχετικά με τον ορισμό των επικεφαλής στον Άρειο Πάγο

Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε αυτό το θέμα η ΝΔ, με το να αφήνει υπόνοιες ότι οι δικαστές είναι χειραγωγήσιμοι, είναι τεράστιο λάθος και ασέβεια προς τη Δικαιοσύνη. Από χθες κάποιοι συνταγματολόγοι έκαναν σαφές ότι όπως προβλέπει το Σύνταγμα ακόμη και αν δεν είχαμε βουλή, μπορούσαμε και μπορούμε να ορίσουμε την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Μάλιστα τώρα που έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τις επιτροπές του κοινοβουλίου και οι οποίες ξεκίνησαν πριν ένα μήνα, δεν τίθεται θέμα συνταγματικότητας και νομιμότητας. Είναι λάθος να λεει κάποιος, πριν ακόμη γίνουν οι εθνικές εκλογές και πριν να έχουμε αποτυπωμένη την εντολή του ελληνικού λαού, ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να νομοθετήσει.

  • Για τη μεσαία τάξη 

Όταν ξεκινήσαμε είχαμε άδεια ταμεία και η κυβέρνηση τα κατάφερε και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα. Σέβομαι την ταλαιπωρία που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός επί 9 χρόνια, είμαι και ο ίδιος μισθωτός και έχω υποστεί ότι υπέστη η κάθε οικογένεια μισθωτού. Βγήκαμε τον Αύγουστο από τα μνημόνια και την επιτροπεία και είμαστε εδώ σήμερα. Κάναμε αναδιανομή υπερ των φτωχότερων που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, προστατεύσαμε τον κόσμο της εργασίας και προσπαθήσαμε να προστατεύσουμε όλο τον κοινωνικό ιστό.

Η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών και του ΕΝΦΙΑ γίνονται από τον Αύγουστο του 2018 και αυτά τα μέτρα αφορούν και την μεσαία τάξη. Δεν προσπαθώ να αλλάξω την πραγματικότητα. Υπήρξε πίεση στους ελεύθερους επαγγελματίες και η επόμενη μέρα θα έχει μέτρα υπερ αυτών. Όταν έχεις ανισότητες δεν μπορεί να έχεις υπαρκτή και ανάπτυξη και οικονομία. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο κάναμε αυτό το πράγμα για να φτάσουμε εκτός επιτροπείας.

Ότι φτιάχνει μια κυβέρνηση πρέπει να έχει πρωταρχικά στο σχέδιο της να μην δημιουργεί περισσότερες ανισότητες.

Όταν έχεις στα ασφαλιστικά ταμεία μηδέν, όταν έχουν κάνει το PSI, ποιος τα έκανε αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ; Έπρεπε να παρθούν μέτρα για να κρατηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ποιος είχε αφήσει και δεν πλήρωνε το κράτος σε κανέναν; Δεν τη φέραμε εμείς. Δεν μπορούμε να κατηγορούμαστε εμείς.

Για τη 13η σύνταξη να κοπεί η πλάκα. Δεν είναι επίδομα, είναι σύνταξη και όπως σε όλες τις συντάξεις γίνονται κρατήσεις. Το λάθος μας ήταν ότι δεν ενημερώθηκε γρήγορα ο κόσμος. Τα μέτρα που πήραμε εμείς υπερ των πολιτών είναι μόνιμα.

  • Φταίει ο λαός γι’ αυτό το αποτέλεσμα;

Ο κόσμος κάνει επιλογή και την σέβομαι πάντα, ακόμη και όταν έχουμε ήττες. Πρέπει να αντιληφθούμε πόσα λάθη κάναμε και πώς επικοινωνήθηκαν τα σωστά μέτρα που κάναμε. Δεν φταίει ο κόσμος, φέραμε τα μέτρα από τον Αύγουστο και μετά γιατί τότε είχαμε τη δυνατότητα και δεν πρόλαβαν να εμπεδωθούν.

Να μιλάει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για σεμνότητα και ταπεινότητα είναι κοροιδία. Κυβερνάνε τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες οικογένειες και τα ίδια κόμματα εδώ και 40 χρόνια και με ευθύνη δική τους πτώχευσαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια.

Η ιστορία τους κατέγραψε ως κυβερνήσεις που πτώχευσαν τη χώρα και την έβαλαν στα μνημόνια και τον ΣΥΡΙΖΑ σαν την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

 

 

 

 

 

ροη ειδησεων