Αρχική Πολιτική Συνεντεύξεις Σπίρτζης: Η γκριζίλα και η προπαγάνδα δεν θα περάσουν

Σπίρτζης: Η γκριζίλα και η προπαγάνδα δεν θα περάσουν

 

Τώρα μπορούμε να εφαρμόσουμε μέτρα που ελαφρύνουν την μεσαία τάξη. Αυτό δεν έχει γίνει κατανοητό, ακόμη, στους συνταξιούχους, στους μικρομεσαίους επαγγελματίες που έχουν σηκώσει όλο το βάρος της κρίσης στην πλάτη τους, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ1.

  • Το πρόγραμμά που θα παρουσιάσετε από τώρα και μετά, επικεντρώνεται στη μεσαία τάξη;

Είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως η χώρα θα σταθεί στα δικά της πόδια, πως θα μπορέσει να προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση, πως δεν θα επαναλάβει τα λάθη που έκανε, σαν μοντέλο, στο παρελθόν. Κάτι άλλο από αυτά που επικαλούνται στη ΝΔ και στα άλλα κόμματα. Θα μιλήσουμε για το κράτος κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτό που εμείς προσπαθούμε είναι να πάμε σε μια εποχή όπου ο πολίτης δεν θα αισθάνεται ότι οι κόποι του και οι προσπάθειές του πάνε χαμένα, αλλά ότι γυρνάνε στον ίδιο και την οικογένειά του, στους συνταξιούχους, προστασία για τους άνεργους με δημόσιες λειτουργικές δομές.

  • Σχετικά με την επιλογή των επικεφαλής της Δικαιοσύνης

Ότι και να κάνουμε η ΝΔ «όχι» θα πει. Κλήθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης να ολοκληρωθεί η διαδικασία σε κλίμα συναίνεσης και αρνήθηκε. Όπως γίνονταν οι διαδικασίες τα προηγούμενα χρόνια. Δείχνουν μια αλαζονεία καταπληκτική πριν ακόμη αποφασίσει η ελληνική κοινωνία ποια θα είναι η κυβέρνησή της. Δεν έχει διαλυθεί η Βουλή, έχει ολοκληρωθεί η Διάσκεψη των Προέδρων και εύχομαι με τον τρόπο της η ΝΔ να μη θέλει να προχωρήσει σε «άλλου τύπου» τοποθετήσεις.

Η ΝΔ είχε χάσει τις ευρωεκλογές το 2014 και διόρισε τον κ. Στουρνάρα. Για να δείτε την αντίφαση.

Στον ΟΑΣΘ, επίσης, με έχουν καταγγείλει ως υπερασπιστή του ΑΣΙΘ ο κ. Ταχιάος, το ΚΙΝΑΛ και διάφοροι άλλοι από την αντιπολίτευση, την ώρα που τα χαρτάκια των πολιτικών της ΝΔ με τα ονόματα ατόμων προς διορισμό πήγαιναν και έρχονταν. Τα χαρτάκια όλων των βουλευτών της ΝΔ με ονόματα εργαζομένων του ΟΑΣΘ έχουν κυκλοφορήσει, όλοι ξέρουμε και είδαμε πως προσλαμβάνονταν. Τα σκάνδαλα τα ξέρουμε πως γίνονταν.

  • Σχετικά με τις εθνικές εκλογές

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν εκείνος αποφασίσει. Δεν θα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι θέλει και τι εννοεί η ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ. Ο σπουδαίος εθνικός λόγος για εκλογές είναι μόνο η αδημονία και η αλαζονεία της ΝΔ μήπως καταφέρουν να μπουν στην κυβέρνηση. Αυτό ο ελληνικός λαός δεν το έχει αποφασίσει ακόμη. Μας έστειλε μήνυμα καθαρό στις ευρωεκλογές και στις εκλογές της Τ.Α. αλλά ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές.

Κανείς άλλος πρωθυπουργός δεν θα τολμούσε να κάνει αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ των εκλογών, να πει δηλαδή ότι θα γίνουν εθνικές εκλογές. Όταν όλοι οι προηγούμενοι της ΝΔ έκαναν απανωτές κωλοτούμπες όταν εξήγγειλαν τα Ζάππεια 1,2,3 και 53, όταν ζητούσαν μετά συγνώμη και άλλαζαν τις εκδοχές των μνημονίων που ακολουθούσαν, και δεν πήγαν στις κάλπες. Πότε είχε τη λεβεντιά η ΝΔ να πει ότι πήρε το μήνυμα των εκλογών που έχανε και πηγε σε εθνικές εκλογές;

  • Το άνοιγμα στον Θύμιο Λυμπερόπουλο που ανήκε στη λαικίστικη Δεξιά, πέρασε μπερδεμένα μηνύματα στον κόσμο. 

Η γκριζίλα που επιχειρεί ο κ. Παπαχλιμίντζιος δεν θα περάσει. Ο κ. Λυμπερόπουλος είναι συνδικαλιστής και εκπροσωπεί τον Πρόεδρο ενός συνδικαλιστικού φορέα που πλήρωνε φόρους, ΕΝΦΙΑ και ήταν η καρδιά του συνδικαλιστικού φορέα της ΝΔ για δεκαετίες. Έφυγε από την ΝΔ όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινητιστών, πράγμα που επιβεβαιώθηκε στις τελευταίες τους εκλογές, γιατί υπέφερε όταν κάποιοι πλούτιζαν στις πλάτες των αυτικινητιστών με τη στήριξη του παλιού δικομματισμού ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Υπήρξαν μεγάλες εταιρείες, που δεν είχαν καν γραφείο στη χώρα μας, δεν είχαν αφήσει ένα ευρώ στην χώρα, δεν είχαν έναν εργαζόμενο καιεμείς νομοθετήσαμε με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. να υποχρεούνται να έχουν έδρα στη χώρα μας. Η ΝΔ αυτό το θεώρησε «μη καινοτόμο».

Είναι πολύ καινοτόμο να έχεις οφσόρ και να μην πληρώνεις φόρους; Είναι πολύ καινοτόμο να μην έχεις ούτε καν γραφεία στη χώρα σαν επιχείρηση; Είναι πολύ καινοτόμο να έχεις μετόχους στις Παρθένους Νήσους γιατί λες ότι εχουμε σκληρή φορολογία στην Ε.Ε.; Είναι πολύ καινοτόμο αυτό και να φορολογείται μόνο ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας; Είναι λαϊκιστής ο Λυμπερόπουλος και δεν είναι λαϊκιστής αυτός που στηρίζει τις οφσόρ;

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία

Η Προοδευτική παράταξη πάντα εκφραζόταν μέσα από ένα ευρύ σχήμα που είχε πάντοτε διαφορετικές συνισταμένες αλλά κοινή γραμμή. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί την Προοδευτική Συμμαχία, αυτό προσπαθούμε και δεν έχουμε κάποια αλαζονεία. Όποια σχήματα αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά εδώ είμαστε να στηρίξουμε.

  • Σήμερα δεν λειτουργούν στα Μ.Μ.Μ. σας κατηγορούν ότι υποβαθμίζεται τα Μέσα για να τα ξεπουλήσετε

Αυτά τα γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, μην δίνετε και μεγάλη σημασία. Προσπαθούμε 4 χρόνια να βρούμε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ για να πάρουμε καινούρια λεωφορεία και να στηρίξουμε τη δημόσια συγκοινωνία και μας καταγγέλουν και μας κατηγορούν για το μπάχαλο που μας άφησε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; Μακάρι να μας κατηγορούν γιατί προχωρήσαμε τα έργα, το Μετρό Θεσσαλονίκης, τα λεωφορεία. Για πρώτη φορά γίνεται κεντρικός διαγωνισμός για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είναι η πρώτη φορά που η συντήρηση και τα ανταλλακτικά είναι μέσα στο διαγωνισμό για να μην έχουμε γκρίζες ζώνες στις προμήθειες ανταλλακτικών και τις καθυστερήσεις στις συντηρήσεις, και αυτά κάποιους ενοχλούν πολύ.

ροη ειδησεων

Φωτιά στην Λάρισα