Αρχική Πολιτική «Ο Βέμπερ δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν - Δεν ξεχνάμε»

«Ο Βέμπερ δεν μπορεί να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν – Δεν ξεχνάμε»

Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες ο Μάνφρεντ Βέμπερ θα μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο Αντόνιο Κόστα.

Υπάρχει «σχεδόν πλήρης απόρριψη» του Βέμπερ –του υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν- στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Γερμανός (υποψήφιος) προκαλεί εχθρότητα, είπε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας σε συνέντευξή του στο Sic Noticias.

Η συνέντευξη δόθηκε μετά από μια τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Ισπανό ομόλογό του, Πάδρο Σάντσεθ, τον Ολλανδό Μάρκ Ρούτε και τον Βέλγο Σαρλ Μισέλ.

Ο Κόστα – ο οποίος στηρίζει ένα ευρύ «προοδευτικό συνασπισμό» που περιλαμβάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ έως το «En Marche» του Εμμανουήλ Μακρόν – μίλησε για τον υποψήφιο Σοσιαλιστή για την προεδρία της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Ο Ολλανδός (Φρανς Τίμερμανς) «έχει πολλά χαρακτηριστικά που τον βοηθούν να είναι συναινετικός υποψήφιος. Είναι σοσιαλιστής και έχει καλές σχέσεις με άλλες πολιτικές οικογένειες», δήλωσε ο Κόστα.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ο Αντόνιο Κόστα είχε καταφερθεί κατά του Μάνφρεντ Βέμπερ λέγοντας: «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ κάποιον που αφού μας έβαλε στο ζυγό της λιτότητας, ακόμα ήθελε να μας τιμωρήσει, δεν θα ξεχάσουμε»

ροη ειδησεων