Αρχική Πολιτική Η ΝΔ πορεύτηκε και πορεύεται με ένα αδίστακτο και κοινωνικά ανάλγητο πρόγραμμα

Η ΝΔ πορεύτηκε και πορεύεται με ένα αδίστακτο και κοινωνικά ανάλγητο πρόγραμμα

Τη θέση ότι «η ΝΔ πορεύτηκε και πορεύεται με ένα σκληρό επικοινωνιακό επιτελείο αλλά και με ένα αδίστακτο και κοινωνικά ανάλγητο πρόγραμμα», εξέφρασε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM 104,9».

Από την άλλη πλευρά ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται και το κυβερνητικό έργο και τις επιλογές που έκανε μέχρι σήμερα και πρόσθεσε: «βεβαίως υπήρξαν σημαντικά λάθη, αδυναμίες και αστοχίες, πιστεύουμε, όμως, ότι με τον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε και με τον τρόπο με τον οποίο πορευόμαστε, μπορούμε να βγάλουμε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και την κοινωνία στο σύνολό της ευνοημένη την επόμενη μέρα της εξόδου από τα μνημόνια, τώρα που είναι η ανάγκη όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας να αρχίσουν να εξέρχονται από την κρίση».

Μιλώντας για τους πολίτες σημείωσε: «τώρα που δεν έχουν μπροστά τους να εκφράσουν έναν θυμό, διότι στις ευρωεκλογές εκφράστηκε ένας θυμός, μια απόσταση, ένα μήνυμα ισχυρό το οποίο εμείς το λάβαμε το κατανοήσαμε και το αναλύουμε, ακόμη και αυτή την ώρα, υπάρχει μια επιλογή. Το ερώτημα είναι «ποιον θες την επόμενη μέρα;» Θες τον Τσίπρα με τα λάθη, τις αδυναμίες και τις αστοχίες, αλλά με ένα πρόγραμμα φιλικό στην καθημερινότητα του πολίτη και της κοινωνίας ή θες τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελείο του το οποίο είναι ανάλγητο;».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι οι απόψεις του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας «απηχούν και τις απόψεις κάποιων στη ΝΔ ότι πρέπει να αρχίσει το κράτος να αποσύρεται από το συνταξιοδοτικό και να πάμε στον ιδιωτικό τομέα» και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι «ο ρόλος του κράτους και του δημόσιου στην υπόθεση της κοινωνικής ασφάλισης και της σύνταξης είναι καθοριστικός».

ροη ειδησεων