Αρχική Πολιτική Βερναρδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε πολέμους και χείμαιρες και βγαίνει αλώβητος

Βερναρδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε πολέμους και χείμαιρες και βγαίνει αλώβητος

Η δήλωση του Υπουργού Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, στην ΕΡΤ1

«Προφανώς υπάρχει ένα καθαρό αποτέλεσμα που θα το μελετήσουμε. Υπάρχει ένα μήνυμα και πρέπει να το λάβουμε.

Υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση, στην οποία πρέπει να μείνουμε κατά την γνώμη μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μια πάρα πολύ δύσκολη τετραετία διακυβέρνησης, με μια χώρα που ήταν χρεοκοπημένη, που είχε τεράστια κοινωνικά προβλήματα, που ήταν στο χείλος της καταστροφής και αναγκάστηκε να κάνει και δύσκολα πράγματα. Σήμερα γίνεται μια πρώτη λογιστική εκκαθάριση. Από αυτή την εκκαθάριση ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από την μνημονιακή περίοδο, που άλλα κόμματα τα κατέστρεψε ή τα αφάνισε, ή τα συρρίκνωσε, βγαίνει δυνατός υπό την έννοια ότι διατηρεί ε΄να μεγάλο ποσοστό αντίστοιχο με τις ευρωεκλογές του 2014 και άρα στην πραγματικότητα έχει τον κυρίαρχο λόγο σ΄αυτό που λέμε προοδευτική παράταξη και μπορεί απ’ αυτή την έννοια να πάρει όλες τις πρωτοβουλίες για ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης.

Μην ξεχνάτε ότι μετά από το σημερινό πρώτο αποτέλεσμα που προφανώς το αναγνωρίζουμε και το αξιολογούμε, μπροστά μας έχουμε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης από τη ΝΔ που είναι πρόγραμμα ΔΝΤ, πρόγραμμα σκληρής λιτότητας. Αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, είναι μια πολύ σκληρή πραγματικότητα, για τα εργασιακά για το κοινωνικό κράτος κοκ

Επομένως έχουμε μια πρώτη μεγάλη επιτυχία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που πριν από 4 χρόνια ήταν στο 3% σταθεροποιείται σε ένα υψηλό ποσοστό του εκλογικού σώματος, βγαίνει αλώβητος κατά κάποιον τρόπο από αυτή την 4ετία, που είχε να αντιμετωπίσει πολέμους και χείμαιρες και μπορεί αυτή τη στιγμή να διατυπώσει ένα πρόγραμμα προοδευτικό για την ελληνική κοινωνία.

Ο δέυτερος γύρος έχει βαθμό χαλαρότητας στην ψήφο. Στις βουλευτικές εκλογές νομίζω ότι θα έχουμε καλύτερη ανταπόκριση.

Βουλευτικές εκλογές δεν ξέρω πότε θα γίνουν, είναι απόφαση πρωθυπουργού. Θα την δούμε όλοι μαζί, προφανώς το αποτέλεσμα  δημιουργεί κάποια δεδομένα και κάποια ζητήματα, δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί θα υπερβαίνει μια συνολική λειτουργία.

Νομίζω ότι δώσαμε ένα πρώτο γύρο, κρατήσαμε δυνάμεις, δεν πήγαμε τόσο καλά όσο θα θέλαμε, αναγνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος κατάφερε να ηγεμονεύσει σε αυτό που λέγεται διακύβευμα εκλογών. Είχαμε μια τεράστια προπαγανδιστική μηχανή επί 4 χρόνια που είναι απέναντι και κρατήσαμε δυνάμεις.

Οι εκλογές είναι σε 3 μήνες. Είτε σε ένα μήνα, είτε σε 3 μήνες οι εκλογές θα γίνουν και ετοιμαζόμαστε με ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης.»

 

ροη ειδησεων