Αρχική Πολιτική Ευρωεκλογές 2019 "Απέναντι στη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία & τις ανισότητες - Ίσες ευκαιρίες για...

“Απέναντι στη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία & τις ανισότητες – Ίσες ευκαιρίες για όλους”

“Πυρήνας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία είναι ο άνθρωπος και τα κοινωνικά δικαιώματα”, δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της προοδευτικής παράταξης, κα Έλενα Κουντουρά στην ΕΡΤ, την Παρασκευή 24 Μαΐου.

Η συνέντευξη

Θέλουμε να καταπολεμήσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας και των αριθμών που έφεραν τη φτώχεια και την ανεργία και ιδιαίτερα στους νέους και στις γυναίκες, και όλη αυτή την ανθρωπιστική κρίση. Σημαντικό, επίσης,  είναι να δούμε τα θέματα της οικονομίας σε συνδυασμό με την κοινωνία. Αν εκλεγώ θα μιλήσω για ανάπτυξη και τεχνολογία, καθώς και για σοβαρά θέματα που αφορούν την ασφάλεια και το μεταναστευτικό.

Το μεταναστευτικό δεν είναι ένα πρόβλημα της Ελλάδας, είναι πρόβλημα της Ευρώπης και είναι ένα θέμα που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Επίσης θα αναφέρω την ανάπτυξη μέσω του Τουρισμού. Ο τουρισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που το γνωρίζω, καθώς και η κλιματική αλλαγή. Ένας στόχος που για μας είναι προτεραιότητα – οπως πρέπει να είναι σε κάθε προοδευτική κυβέρνηση- είναι να βάλουμε στην άκρη τις ακραίες νεοφιλελεύθερες φωνές που δημιούργησαν και απέκρυπταν την ανθρωπιστική κρίση. Είμαστε απέναντι στη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία και γενικότερα στις ανισότητες ώστε να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες για όλους.

Αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές γιατί η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή φωνή. Η Ελλάδα ήταν το θύμα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όποιο ψηφοδέλτιο κι αν επιλέξουν οι πολίτες, όποιους εκπροσώπους και αν επιλέξουν, 21 θα είναι στην Ευρωβουλή που θα τους εκπροσωπήσουν. Θα είμαστε οι Έλληνες που θα διεκδικήσουμε τα μέγιστα οφέλη για την Ελλάδα και θα πρέπει να συνεργαστούμε. Εγώ αυτό θα το επιδιώξω.

Ως υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, πολιτεύθηκα χωρίς ταμπέλες, ήμουν σε άμεση επαφή με δημάρχους, με περιφέρειες, με εμπορικά επιμελητήρια, με τον ιδιωτικό τομέα, με όλους τους βουλευτές από όλες τις παρατάξεις, γιατί ολοι νοιάζονται, ενωθήκαμε και φέραμε τα καλύτερα αποτελέσματα.

  • Διαφωνήσατε με το κόμμα που εκλεγήκατε και σας κατηγορούν…

Όταν διαφωνείς πολιτικά, διαχωρίζεις τη θέση σου και φέυγεις. Δεν θα έριχνα ποτέ την κυβέρνηση που συνεργάστηκα και έχει κάνει τόσο σπουδαίο έργο. Αυτή η κυβέρνηση θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει το έργο της. Στήριζα και στηρίζω σε όλη μου τη ζωή τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις παρόλο που προσπαθούν να μου βάλουν ταμπέλες. Η πορεία του καθενός δείχνει και τον τρόπο που πολιτεύεται. Πολιτεύθηκα σε όλη μου τη ζωή με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, ψήφισα όλα τα προοδευτικά νομοσχέδια για την ισότητα των φύλων, για το σύμφωνο συμβίωσης, για την ιθαγένεια… Όλοι όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν το εθελοντικό κοινωνικό μου έργο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άρα, δεν θα μπορούσα ποτέ να μην στηρίξω αυτή την κυβέρνηση η οποία έχει πυρήνα του προγράμματός της τα κοινωνικά δικαιώματα. Θέλουμε μια Ελλάδα ισχυρή που θα φέρνει αποτελέσματα.

  • Έχουν καταλάβει οι Έλληνες την σημασία αυτών των ευρωεκλογών;

Το έχουμε επικοινωνήσει αυτό  παντού. Αλλά, επειδή η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να δημιουργήσει μια τεχνητή πόλωση και ένα τοξικό κλίμα και μιλάμε σαν να έχουμε εθνικές εκλογές, πιστεύω ότι δεν έγινε βαθιά κατανοητό το πόσο σημαντικές είναι αυτές οι ευρωεκλογές. Και επειδή συγχρόνως έχουμε και δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, πρέπει να τονίσουμε παραπάνω την αξία τους. Η Ευρώπη θα χαράξει πολιτικές που θα κρίνουν το μέλλον μας, άρα πρέπει να πάμε, να ψηφίσουμε, να επιλέξουμε αυτούς που θέλουμε για να έχει η Ελλάδα μια φωνή ισχυρή και δημοκρατική για μια Ευρώπη ανθρώπινη, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης των λαών.

Ειδικά τα νέα παιδιά θα πρέπει να μελετήσουν, να δουν και να ενδιαφερθούν και με σιγουριά να βάλουν τον σταυρό σε αυτούς που θεωρούν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν την πατρίδα μας στην Ευρώπη.

ροη ειδησεων