Αρχική Κοινωνία Ξένη Δημητρίου: "Και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια"

Ξένη Δημητρίου: «Και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια»

Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό συζητήθηκε σήμερα στο ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η αναίρεση που έχει ασκήσει η εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που είπε «όχι» στην χορήγηση 7ης άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όπως αναφέρει το lawandorder.gr, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη να βρίσκεται περιμετρικά του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η απόφαση επί της αίτησης αναίρεσης αναμένεται να εκδοθεί τα επόμενα 24ωρα.
Η υπεράσπιση Κουφοντίνα έθεσε υπόψη των αρεοπαγιτών υπόμνημα του «Λουκά» της «17Ν» με τις δικές του θέσεις.
Στην εισήγησή της η κυρία Δημητρίου τόνισε πως το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου πρέπει να αναιρεθεί διότι και οι πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια.

Η κυρία Δημητρίου επικαλέστηκε παλιότερες γνωμοδοτήσεις από το 1993 μέχρι και το 2011 της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, σύμφωνα με τις οποίες και πολυισοβίτες δικαιούνται άδεια εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης.

Σημειώνεται πως αν η αναίρεση γίνει δεκτή τότε το όλο θέμα θα κριθεί εκ νέου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με νέα σύνθεση.

Πηγηlaworder.gr

ροη ειδησεων