Αρχική Κόσμος Την άμεση απελευθέρωση του Βισίνσκι ζητά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

Την άμεση απελευθέρωση του Βισίνσκι ζητά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων

ην άμεση απελευθέρωση του Κιρίλ Βισίνσκι εξακολουθεί να ζητά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων, όπως δήλωσε ο πρόεδρος Φιλίπ Λερούθ, στο Sputnik, κατηγορώντας παράλληλα την Ουκρανία για επίθεση στην ελευθερία του Τύπου.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ) επιμένει ότι ο επικεφαλής του RIA Novosti της Ουκρανίας, Κιρίλ Βισίνσκι, ο οποίος έχει φυλακιστεί στην Ουκρανία από το 2018 με την κατηγορία της προδοσίας, πρέπει να απελευθερωθεί άμεσα, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Φιλίπ Λερούθ, σε σχόλιό του στο Sputnik.

Ο Βισίνσκι τέθηκε υπό κράτηση στο Κίεβο στις 15 Μαΐου 2018, όντας ύποπτος για προδοσία και για υποστήριξη των αυτονομιστικών ανατολικών ουκρανικών δημοκρατιών. Δεδομένων των κατηγοριών, ο δημοσιογράφος μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 15 χρόνια φυλάκισης. Τον Μάρτιο, ένα ουκρανικό δικαστήριο παράτεινε τη σύλληψη του Βισίνσκι μέχρι τις 24 Μαΐου και αρνήθηκε να επιστρέψει την υπόθεση στην εισαγγελία. Ο Βισίνσκι δήλωσε πρόσφατα, σε επιστολή του προς συνάδελφους δημοσιογράφους, ότι παραμένει «δραστήριος», παρόλο που δεν του είχε παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στη φυλακή για μισό χρόνο.

«Το περασμένο έτος, η IFJ εξέφρασε την ανησυχία της για την κράτηση του Κιρίλ Βισίνσκι και κάλεσε τις ουκρανικές αρχές να αφήσουν τον δημοσιογράφο να εργαστεί ελεύθερα. Ένα χρόνο μετά, αυτή η απαίτηση παραμένει πολύ ισχυρή και συνεχίζουμε να ζητάμε την άμεση απελευθέρωση του Κιρίλ Βισίνσκι», δήλωσε ο Λερούθ στο Sputnik.

ροη ειδησεων